Interactieve dynamische openbare verlichting

Openbare verlichting: licht op maat

Draadloos, compatibel, makkelijk te integreren

Controle over zowel conventionele als LED verlichting

Online overal actueel inzicht, analyse en rapportages

Verhoging veiligheid

Verlaging energiekosten


Met ons dynamisch lichtmanagement systeem wordt licht op maat gerealiseerd. De openbare verlichting past zich aan omstandigheden aan en reageert op omgevingsfactoren, zoals het weer, verkeersdrukte, paniek, etc.  Met dit INSIGHTNOW™ lichtmanagement systeem wordt tot 80% energie bespaard, lichtvervuiling tot een minimum teruggebracht, de veiligheid op straat verhoogd en storingen direct gesignaleerd. 

Smart City
Het Munisense INSIGHTNOW™ lichtmanagement systeem is ontwikkeld vanuit onze Smart City visie, waarbij lichtbeheer een integraal onderdeel van een slimme stad vormt. Het systeem is volledig leveranciers onafhankelijk en gebaseerd op nationale en internationale standaarden.

Volledige controle
U krijgt volledige controle over straatverlichting en inzicht in de bedrijfsstatus, energieverbruik etc. Het is mogelijk om de gewenste lichtintensiteit en dimtijd per aangesloten lichtpunt te bepalen. Op belangrijke locaties kan een hoger lichtniveau worden ingesteld en op wegen met minder verkeer, kunnen de lampen dimmen of zelfs worden uitgeschakeld. Er kan dus dynamisch worden geschakeld tussen tussen diverse niveaus.

Wij hebben al een groot aantal verlichtingstoepassingen gerealiseerd, variërend van binnensteden, industrieterreinen, fietspaden, tankstations, parkeergelegenheden en bedrijfsterreinen tot sfeer- en architectuurverlichting.


Brochure dynamische openbare verlichting

Toepassingen

Slimme fietspaden

Slimme fietspaden

Tot 80% energie besparing

Voorkomt lichtvervuiling en verhoogt veiligheid

Kan reageren op elk denkbare omgevingsparameter

Reduceert operationele kosten

Ondersteunt ALiS

Fietspaden worden 's nachts nauwelijks gebruikt en bevinden zich vaak in gebieden waar lichtvervuiling ongewenst is. Met het INSIGHTNOW™ dynamische lichtsysteem, kan tot 80% energie worden bespaard, zonder de veiligheid van de gebruikers aan te tasten. De verlichting wordt naar oriëntatie niveau gedimd waar geen gebruikers zijn.

Sfeerverlichting in steden

Sfeerverlichting in steden

Volledig beheer op afstand

Geschikt voor schakelen, dimmen en kleur verandering

Meet energieverbruik per object

Weerbestendig en direct aansluitbaar

Directe storingsmelding en rapportage

Tijdens de winterperiode worden steden sfeervol verlicht. De verlichting moet snel kunnen worden aangebracht en aantoonbaar aan hoge veiligheids- en beschikbaarheidseisen voldoen. Met de makkelijk plaatsbare INSIGHTNOW™ lichtcontrollers, worden lichtcreaties op afstand beheerd en ingeregeld. Munisense werkt hierbij samen met MK Illumination.

Industrie verlichting

Industrie verlichting

Energiebesparing

Verhoogt veiligheid

Calamiteiten interface voor meldkamers

Reageert op elke lokale omstandigheden

Integratie met veiligheidscamera's

Naast energiebesparing speelt veiligheid op en rondom industrieterreinen een belangrijke rol. Het INSIGHTNOW™ systeem kan op een veelheid van triggers reageren, en op basis hiervan de verlichting in elk gedefinieerd gebied autonoom aanpassen. Deze triggers kunnen aan alarmcentrales worden gemeld. Zij kunnen dan, op afstand, bepaalde gebieden extra verlichten om bijvoorbeeld camera toezicht te optimaliseren.

Wegen in buitengebied

Wegen in buitengebied

Tot 80% energiebesparing

Minimaliseert de lichtvervuiling

Reageert op verkeersintensiteit en lokale weersgesteldheid

Directe storingsmelding en rapportage

Ondersteunt ALiS

Verkeersintensiteit in het buitengebied varieert sterk en is 's nachts veelal minimaal. Energiebesparing door het uitschakelen van de verlichting zorgt voor een verhoogd veiligheidsrisico. De straatverlichting kan met het INSIGHTNOW™ systeem op basis van verkeersintensiteit aan het actuele gebruik worden aangepast. Lichtgroepen kunnen in stappen worden geregeld op basis van bijvoorbeeld de verkeersintensiteit van het laatste, vrij instelbare, tijdvak.

Services

Wij produceren en leveren diverse sensoren, meters, detectoren en gateways. Daarnaast leveren wij ook maatwerk aan merkleveranciers.
In ons INSIGHTNOW™ platform kunt u eenvoudig alle gegevens en status van uw verlichtingsproject online inzien en de verlichting op afstand inregelen en aansturen.

INSIGHTNOW™

INSIGHTNOW™


INSIGHTNOW™ Cloud Portaal en Netwerk zijn de verzamelnamen voor onze internetdiensten resp. de hardware die is geïnstalleerd op locatie.

Lichtmeters & controllers

Lichtmeters & controllers


Er zijn veel verlichtingstoepassingen en oplossingen. Lichtcontrollers kunnen bijvoorbeeld worden uitgebreid met lichtmeters en verkeersdetectoren. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en configuraties. Bel ons gerust.

Producten & Pakketten

Over Munisense

Munisense ontwikkelt, produceert, levert en beheert innovatieve online realtime meet- en regeloplossingen. Onze smart city oplossingen geven u online inzicht in geluid, trillingsbelasting, waterniveaus, energiegebruik, openbare verlichting en water- en luchtkwaliteit en zorgen voor effectieve controle over straatverlichting en lichtniveaus, ventilatie- en pompactiviteit.

  • Front-end webdeveloper voor sensor-data visualisatie

    Je werkzaamheden zullen bestaan uit het bedenken van handige manieren om sensordata te visualiseren, het ontwerpen van de interface en de uiteindelijke implementatie binnen ons framework.

  • Webdeveloper voor sensordata SAAS onderneming

    Hoewel veel bedrijven die web development doen (vooral in PHP) vaak de focus hebben op snel kleine sites en functionaliteiten afleveren binnen de deadlines, is het bij ons anders. De focus ligt op het schrijven van begrijpbare codes en deze te blijven ontwikkelen om de kwaliteit hoog te houden.

  • Stageplaatsen

    Bij Munisense zijn er vrijwel altijd mogelijkheden om stage te lopen.

Contact

X

Wij staan voor u klaar

071-711 46 23

info@munisense.com