Effectief handhaven, bestrijden illegaal vuurwerk

Vuurwerk detectie systeem

Het akoestische vuurwerk detectiesysteem van Munisense, dat samen met TNO werd ontwikkeld, detecteert snel, effectief én met grote precisie de afsteeklocatie van vuurwerk. Ook kwetsbare zones worden met dit systeem eenvoudig en nauwgezet gemonitord.

Binnen 10 seconden
Het vuurwerk detectiesysteem detecteert en informeert politie en/of burgerwachten binnen 10 seconden, via de smartphone app, over het tijdstip en de exacte knal locatie. Deze methode, met snelle opvolging, is bewezen effectief bij het terugdringen van de overlast van illegaal vuurwerk.

Aanscherping beleid
Met de relevante real-time informatie die het continu systeem verzamelt wordt monitoring en aanscherping van beleid buiten de toegestane afsteektijden stukken eenvoudiger.
Het waarschuwende signaal dat van het gebruik van het detectiesysteem uitgaat, dringt overlast in de gemeente verder terug.

Beproefd
De door TNO ontwikkelde detectiemethode in combinatie met het Munisense vuurwerk detectiesysteem met de smartphone app, is de afgelopen jaren uitgebreid beproefd. Een groeiend aantal grote en middelgrote gemeenten, kozen in 2015 en 2016 ook voor inzet van dit vuurwerk detectiesysteem. Het systeem droeg effectief bij aan handhaving van de veiligheid in de periode rondom de jaarwisseling.


Interessant
Vuurwerkdetectie met slimme 'knal' sensoren, Binnenlands Bestuur, oktober 2017

Vuurwerkapp: Barneveldse politie weet als je te vroeg knalt, radio uitzending Omroep Gelderland, 6 november 2017
Proef vuurwerkdetectiesysteem in gemeente Barneveld, uitzending van Omroep Gelderland, 7 november 2017

Brochure over vuurwerk detectie

Vuurwerk detectie in de praktijk

Werking van het systeem

Werking van het systeem

Binnen 10 seconden 

iedere knal

op de web app

Steeds meer mensen storen zich aan de overlast van harde knallen en de onveilige situatie op straat door het steeds gevaarlijker vuurwerk. 

Dit wordt effectief bestreden door snelle detectie van de afsteekplaats en snelle opvolging door politie, BOAs en burgerwachten. De knallen worden automatisch realtime in het cloud platform opgeslagen voor latere analyse. Op basis hiervan kan beleid in probleemgebieden eenvoudig worden aangescherpt.

Genereert relevante informatie

Genereert relevante informatie

Identificatie van
probleemzones en
tijdstippen

Analyse en rapportage
van geregistreerde knallen

Het vuurwerk detectiesysteem geeft veel relevante real-time informatie en is hierdoor bij uitstek geschikt voor monitoring en aanscherping van beleid buiten de toegestane afsteektijden.

In het online INSIGHTNOW™ platform is een historisch overzicht beschikbaar van alle metingen, waardoor patronen over tijd en plaats inzichtelijk worden.
Visualisaties geven inzicht in knal-locaties op straatniveau.Het inzicht in de knalintensiteit, in dB, maakt opsporing van illegaal vuurwerk eenvoudiger.

Jaarwisseling 2016-2017

Jaarwisseling 2016-2017

Tijdens de jaarwisseling in 2016 maakten diverse gemeenten gebruik van ons vuurwerk detectie systeem, waaronder Amersfoort, Rotterdam, Utrecht, Leeuwarden, Schiedam, Veenendaal en Maassluis.

De inzet van onze "knalsensoren" werd in diverse media belicht.

Politie weet waar je knalt - Editie NL dec. 2016

Politie weet waar je knalt - Editie NL dec. 2016

Reportage van 3 minuten

door RTL Nieuws

vanuit Maassluis

De politie kan met vuurwerkdetectiesensoren precies zien waar er (illegaal) vuurwerk wordt afgestoken. Er zijn er op dit moment zelfs twee keer zoveel in vergelijking met vorig jaar. Maar lukt het de politie ook om hiermee de daders te pakken?

RTL Nieuws - Editie NL - uitzending 23 december 2016 waarin René van der Linden, Crisismanager Gemeente Maassluis, de werking van het systeem in de praktijk laat zien en Mirjam Stevens van Munisense het systeem toelicht.

Enkele dagen later heeft nu.nl ook een reportage gemaakt vanuit Schiedam. Handhaving kan effectiever worden ingezet met behulp van het systeem.
Video nieuwsbericht nu.nl 30 december 2016

Services

Het detectiesysteem

Het INSIGHTNOW™ netwerk bestaat uit tenminste vijf geluidmeters, die een geografisch gebied van ongeveer 2 km2 bewaken. Elke extra 0,5 km2 vereist een extra geluidmeter.

De geluidmeters herkennen vuurwerkknallen en sturen deze detecties naar het INSIGHTNOW™ platform.
De tactisch geplaatste geluidmeters bepalen met behulp van overeenkomende knallen de locatie tot enkele meters nauwkeurig.

Lokale handhavers zien op hun smartphone de laatste vijf gedetecteerde knallen op een geografische kaart, waar ook de adresgegevens van deze locaties direct beschikbaar zijn.

Bel voor een vrijblijvende afspraak 071-711 4623.

Over Munisense

Munisense ontwikkelt, produceert, levert en beheert innovatieve online realtime meet- en regeloplossingen. Onze smart city oplossingen geven u online inzicht in geluid, trillingsbelasting, waterniveaus, energiegebruik, water- en luchtkwaliteit en zorgen voor effectieve controle over ventilatie- en pompactiviteit.

  • Front-end webdeveloper voor sensor-data visualisatie

    Je werkzaamheden zullen bestaan uit het bedenken van handige manieren om sensordata te visualiseren, het ontwerpen van de interface en de uiteindelijke implementatie binnen ons framework.

  • Webdeveloper voor sensordata SAAS onderneming

    Hoewel veel bedrijven die web development doen (vooral in PHP) vaak de focus hebben op snel kleine sites en functionaliteiten afleveren binnen de deadlines, is het bij ons anders. De focus ligt op het schrijven van begrijpbare codes en deze te blijven ontwikkelen om de kwaliteit hoog te houden.

  • Stageplaatsen

    Bij Munisense zijn er vrijwel altijd mogelijkheden om stage te lopen.

Contact

X

Wij staan voor u klaar

071-711 46 23

info@munisense.com