Effectief handhaven en bestrijden illegaal vuurwerk

Vuurwerk detectie systeem

Het akoestische vuurwerk detectiesysteem van Munisense, dat samen met TNO is ontwikkeld, detecteert snel, effectief én met grote precisie de afsteeklocatie van vuurwerk. Ook kwetsbare zones nauwkeurig monitoren is met dit systeem eenvoudig.

Binnen 10 seconden
Het vuurwerk detectiesysteem detecteert èn informeert politie, BOA's en/of en burgerwachten binnen 10 seconden, via de smartphone app die direct de exacte knal locatie aangeeft. Zo blijkt het systeem met snelle opvolging bewezen effectief bij het terugdringen van overlast van illegaal vuurwerk.

Aanscherping beleid
Daarnaast wordt met de relevante real time informatie die het systeem continu verzamelt, de monitoring en aanscherping van beleid buiten de toegestane afsteektijden, stukken eenvoudiger.
Het waarschuwende signaal dat van het gebruik van het detectiesysteem uitgaat, dringt overlast in de gemeente verder terug.

Beproefd
De door TNO ontwikkelde detectiemethode, die is verweven met ons vuurwerk detectiesysteem, hebben wij uitgebouwd met de smartphone app. De afgelopen jaren is het systeem uitgebreid beproefd en kiezen grote en middelgrote gemeenten voor inzet van het slimme vuurwerk detectiesysteem. Het systeem draagt effectief bij aan handhaving van de veiligheid in de periode rondom jaarwisselingen.

Meten van vuurwerkoverlast met IoT, Blog en video van KPN & Gemeente Breda

Brochure over vuurwerk detectie

Vuurwerk detectie in de praktijk

Werking van het systeem

Werking van het systeem

Binnen 10 seconden

iedere knal

op de web app

Steeds meer mensen storen zich aan de overlast van harde knallen en de onveilige situatie op straat door het steeds gevaarlijker vuurwerk.

Dit wordt effectief bestreden door snelle detectie van de afsteekplaats en snelle opvolging door politie, BOAs en burgerwachten. De knallen worden automatisch realtime in het cloud platform opgeslagen voor latere analyse. Op basis hiervan kan beleid in probleemgebieden eenvoudig worden aangescherpt.

Genereert relevante informatie

Genereert relevante informatie

Identificatie van
probleemzones en
tijdstippen

Analyse en rapportage
van geregistreerde knallen

Het vuurwerk detectiesysteem geeft veel relevante real-time informatie en is hierdoor bij uitstek geschikt voor monitoring en aanscherping van beleid buiten de toegestane afsteektijden.

In het online INSIGHTNOW™ platform is een historisch overzicht beschikbaar van alle metingen, waardoor patronen over tijd en plaats inzichtelijk worden.
Visualisaties geven inzicht in knal-locaties op straatniveau.Het inzicht in de knalintensiteit, in dB, maakt opsporing van illegaal vuurwerk eenvoudiger.

Hot topic nieuwsrubrieken

Hot topic nieuwsrubrieken

Iedere jaarwisseling maken diverse gemeenten gebruik van ons vuurwerkdetectie systeem.

De inzet van onze "knalsensoren" in o.a. Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Maassluis, Schiedam, Utrecht en Zeist is regelmatig in de media.

TV: Politie weet waar je knalt

TV: Politie weet waar je knalt

En enkele TV reportages over

de inzet van ons

slimme systeem

Vuurwerkoverlast in Breda - Reportage Hart van Nederland - 29 december 2018

Nieuwsuitzending van NOS - 23 december 2016

Reportage LOOK TV - Schiedam - 23 december 2016

RTL Nieuws - Editie NL - uitzending 23 december 2016 - Crisismanager Gemeente Maassluis laat de werking van het systeem in de praktijk zien

Diensten

Het detectiesysteem

Het INSIGHTNOW™ netwerk bestaat uit tenminste vijf geluidmeters, die een geografisch gebied van ongeveer 2 km2 bewaken. Elke extra 0,5 km2 vereist een extra geluidmeter.

De geluidmeters herkennen vuurwerkknallen en sturen deze detecties naar het INSIGHTNOW™ platform.
De tactisch geplaatste geluidmeters bepalen met behulp van overeenkomende knallen de locatie tot enkele meters nauwkeurig.

Lokale handhavers zien op hun smartphone de laatste vijf gedetecteerde knallen op een geografische kaart, waar ook de adresgegevens van deze locaties direct beschikbaar zijn.

Bel voor een vrijblijvende afspraak 071-711 4623.

Over Munisense

Munisense ontwikkelt, levert en beheert innovatieve meetoplossingen voor het bedrijfsleven en overheden. Smart city oplossingen die belanghebbenden direct online inzicht geven in geluid, waterkwaliteit en waterniveaus. De informatie is op elk gewenst moment online beschikbaar voor visualisatie, analyse of periodieke rapportages. Zo kunnen verantwoordelijken en beleidsmakers real time meten; op afstand, betrouwbaar en slimmer.

  • Helaas!

    Op dit moment is ons team compleet en hebben wij geen vacatures.

  • Stageplaatsen

    Bij Munisense zijn er vrijwel altijd mogelijkheden om stage te lopen.

Contact

Adresgegevens

Munisense B.V.
Touwbaan 38, A0.08
2352 CZ Leiderdorp
Nederland