Continu geluid meten en makkelijk online analyseren

Geluid meten en real-time online inzicht

Online real-time informatie over het geluidsniveau, continu en objectief; het INSIGHTNOW™ geluidsmeetsysteem.

De INSIGHTNOW™ geluidsmeters meten continu de geluidsbelasting. Bronnen van omgevingslawaai kunnen eenvoudig gedurende lange tijd worden gemeten. Denk aan industrieterreinen, elektriciteitscentrales, bouwwerkzaamheden of uitgaansgelegenheden. En omdat alle meetgegevens realtime worden opgeslagen in ons INSIGHTNOW™ cloud platform is analyse van een continu, fluctuerend of laagfrequent geluid of een hinderlijke toon, ook eenvoudig.

Wereldwijd maken bedrijven, gemeenten en adviesbureaus gebruik van onze smart city oplossingen.

Brochure over geluid meten en beheren

Overzicht van enkele praktijkcases van geluidsmeetprojecten

Services

INSIGHTNOW™

INSIGHTNOW™


INSIGHTNOW™ Cloud Portaal en Netwerk zijn de verzamelnamen voor onze internetdiensten resp. de hardware die is geïnstalleerd op locatie.

Pakketten

Pakketten


Een aantal van onze producten leveren wij als standaardpakket.
Hiermee is het mogelijk om snel en eenvoudig geluid te meten en online inzicht in de geluidsniveaus te krijgen.

Geluidsmeters

Geluidsmeters


Wij bieden diverse meters aan voor standaardgebruik. Wij denken graag met u mee over uw project of toepassing. Bel of e-mail ons gerust voor meer informatie.

Producten

Enkele toepassingen van geluidsmetingen:

Geluidbeheer infrastructuur

Geluidbeheer infrastructuur

Meting geluidsproductieplafonds

Detectie passages en CEL-niveaus

Classificatie

Geschikt voor lange termijn

Draadloos en autonoom

Toetsen van geluidsproductieplafonds met actuele metingen kan in veel gevallen voor gemeenten en organisaties nuttig zijn. Langdurige metingen bij (spoor)wegen doen is echter complex, omdat er meestal geen energie en/of internet voorhanden is.
Onze gecertificeerde meters (klasse 1 of 2), maken echter gebruik van zonne-energie, zijn volledig draadloos en zijn geheel autonoom.


Geluidbeheersing rond infrastructuur

Beheer bouwlawaai

Beheer bouwlawaai

Bewaking van geluidsbudget

Alarmering bij overschrijdingen

Conform het Bouwbesluit

Herkenning van bouwgeluid

Volledig autonoom

Makkelijk bouwgeluid meten? Wij maken de lange arbeidsintensieve meetsessies met nauwkeurige analyse achteraf een stuk eenvoudiger. De geluidsmeters zijn gemakkelijk op elk bouwterrein te plaatsen. De geluidsopnamen zijn bruikbaar voor analyse van geluidsniveaus, veroorzakende bronnen èn achtergrondgeluid. In samenwerking met adviesbureaus kunnen de geluidsmetingen worden omgezet in actie, beleid of advies.

Klantcase Amsterdam Overhoeks

Horeca geluidbeheer

Horeca geluidbeheer

Voorkom boetes en aansprakelijkheden

Voorkom gehoorschade bij klanten en personeel

Automatische rapportage

Lange termijn overzichten

Bewaak uw geluidsruimte

Handhaving is het eenvoudigst wanneer wordt voorkomen dat de gestelde normen worden overschreden. Horecasense biedt een gedetailleerd inzicht in het geluid in èn rondom horecagelegenheden. Het systeem zorgt voor automatische rapportage en alarmering bij overschrijding. Hierdoor wordt handhaving eenvoudiger en een klachtenanalyse verloopt veel sneller. Op www.horecasense.nl vindt u meer informatie over deze slimme oplossing voor horeca.


Meer informatie over geluid en horeca

Evenementen geluid

Evenementen geluid

Inzicht in geluidsspectra

Meten bij podia en woningen

Ondersteunt convenant

Rapportage op maat

Snelle analyse bij klachten

Met onze meters heb je altijd en overal actueel inzicht in geluidsniveaus in en rondom een evenement. De geluidsmeters zijn draadloos en zelfvoorzienend. Hierdoor zijn ze snel inzetbaar op een groot terrein en is meten zowel bij meerdere podia als bij omliggende woningen mogelijk. Het systeem onderscheidt evenementengeluid en levert automatische rapportages.

Vuurwerkdetectiesysteem

Vermindert illegaal vuurwerk

Traceert vuurwerk afstekers

Door TNO ontwikkeld en beproefd

Volledige ontzorging

Breed inzetbaar

Effectief illegaal vuurwerk bestrijden door snelle detectie van de afsteekplaats en directe opvolging door politie of burgerwachten. De door TNO ontwikkelde detectiemethode met onze vuurwerk app wordt al enkele jaren door diverse gemeenten voor geringe kosten doeltreffend ingezet. Bel of stuur ons een e-mail, wij vertellen u graag meer.


Vuurwerk detectieysteem scoort tegen illegaal vuurwerk

Geluidshandhaving motorsport

Geluidshandhaving motorsport

Real-time en online

Meet individuele geluidsemissies

Maakt handhaving eenvoudig

TNO gecertificeerd

Analyse en rapportages

Met het MYLAPS noise managementsysteem kunnen motorsportclubs de geluidsemissie van de baan handhaven. Van iedere motorrijder wordt volledig automatisch bij elke doorkomst de geluidemissie bepaald. In een overzichtelijke online en real-time lijst is meteen zichtbaar of een motorrijder teveel geluid produceert en hiermee de vergunning voor de club in gevaar brengt. Het systeem, dat wordt gedistribueerd door MYLAPS, is in gebruik bij zowel de KNMV als de MON en is in 2014 door TNO gecertificeerd.


MYLAPS geluidbeheer voor motorsportverenigingen

Over Munisense

Munisense ontwikkelt, produceert, levert en beheert innovatieve online realtime meet- en regeloplossingen. Onze smart city oplossingen geven u online inzicht in geluid, trillingsbelasting, waterniveaus, energiegebruik, water- en luchtkwaliteit en zorgen voor effectieve controle over ventilatie- en pompactiviteit.

KvK: 27313745

BTW nummer: NL819071006B01

Bankrekening: NL52 RABO 0313 8987 82

BIC: RABONL2U

Algemene Leveringsvoorwaarden

  • Front-end webdeveloper voor sensor-data visualisatie

    Je werkzaamheden zullen bestaan uit het bedenken van handige manieren om sensordata te visualiseren, het ontwerpen van de interface en de uiteindelijke implementatie binnen ons framework.

  • Webdeveloper voor sensordata SAAS onderneming

    Hoewel veel bedrijven die web development doen (vooral in PHP) vaak de focus hebben op snel kleine sites en functionaliteiten afleveren binnen de deadlines, is het bij ons anders. De focus ligt op het schrijven van begrijpbare codes en deze te blijven ontwikkelen om de kwaliteit hoog te houden.

  • Stageplaatsen

    Bij Munisense zijn er vrijwel altijd mogelijkheden om stage te lopen.

Contact

X

Wij staan voor u klaar

071-711 46 23

info@munisense.com