Continu geluid meten en makkelijk online analyseren

Geluid meten, geluidsherkenning en real-time inzicht

Online real-time informatie over het geluidsniveau, continu en objectief; het INSIGHTNOW™ geluidsmeetsysteem.

De INSIGHTNOW™ geluidsmeters meten continu de geluidsbelasting. Bronnen van omgevingslawaai kunnen eenvoudig gedurende lange tijd worden gemeten, zoals industrieterreinen, elektriciteitscentrales, bouwwerkzaamheden of uitgaansgelegenheden. En omdat alle meetdata realtime wordt opgeslagen in ons INSIGHTNOW™ cloud platform is analyse van een continu, fluctuerend of laagfrequent geluid of een hinderlijke toon, ook eenvoudig.

Wereldwijd maken bedrijven, gemeenten en adviesbureaus gebruik van onze smart city oplossingen.

Wist u dat wij ook automatische geluidsherkenning in de portal ondersteunen?

Brochure over geluid meten en beheren

Overzicht van enkele praktijkcases van geluidsmeetprojecten

Diensten

INSIGHTNOW™

INSIGHTNOW™


INSIGHTNOW™ Cloud Portaal en Netwerk zijn de verzamelnamen voor onze internetdiensten resp. de hardware die is geïnstalleerd op locatie.

Pakketten

Pakketten


Een aantal van onze producten leveren wij als standaardpakket.
Hiermee is het mogelijk om snel en eenvoudig geluid te meten en online inzicht in de geluidsniveaus te krijgen.

Geluidsmeters - Noise Monitoring Stations

Geluidsmeters - Noise Monitoring Stations


Wij hebben een brede keuze uit draadloze systemen, ook voor langdurig meten. Omdat onze systemen zoveel meer zijn dan een geluidsmeter noemen wij ze Noise Monitoring Stations. Wij denken graag met u mee over uw project of toepassing en geven u dan advies welke meter voor u het meest geschikt is. Bel of e-mail ons gerust.

Producten

Enkele toepassingen van geluidsmetingen:

Geluidbeheer infrastructuur

Geluidbeheer infrastructuur

Meting geluidsproductieplafonds

Detectie passages en CEL-niveaus

Classificatie

Lange termijn meting

Draadloos en autonoom

Toetsen van geluidsproductieplafonds met actuele metingen kan in veel gevallen voor gemeenten en organisaties nuttig zijn. Langdurige metingen bij (spoor)wegen doen is echter complex, omdat er meestal geen energie en/of internet voorhanden is.
Onze gecertificeerde meters (klasse 1 of 2), maken gebruik van zonne-energie, zijn volledig draadloos en zijn geheel autonoom.


Geluidbeheersing rond infrastructuur

Beheer bouwlawaai

Beheer bouwlawaai

Bewaking van geluidsbudget

Alarmering bij overschrijdingen

Conform het Bouwbesluit

Herkenning van bouwgeluid

Volledig autonoom

Makkelijk bouwgeluid meten? Wij maken lange arbeidsintensieve meetsessies met nauwkeurige analyse achteraf eenvoudig. De geluidsmeters zijn gemakkelijk op elk bouwterrein te plaatsen. De geluidsopnamen zijn bruikbaar voor analyse van geluidsniveaus, veroorzakende bronnen èn achtergrondgeluid. In samenwerking met adviesbureaus kunnen de geluidsmetingen worden omgezet in actie, beleid of advies.

Klantcase Amsterdam Overhoeks

Horeca geluidbeheer

Horeca geluidbeheer

Voorkom boetes en aansprakelijkheden

Voorkom gehoorschade bij klanten en personeel

Automatische rapportage

Lange termijn overzichten

Bewaak uw geluidsruimte

Handhaving is het eenvoudigst wanneer wordt voorkomen dat de gestelde normen worden overschreden. Horecasense biedt een gedetailleerd inzicht in het geluid in èn rondom horecagelegenheden. Het systeem zorgt voor automatische rapportage en alarmering bij overschrijding. Hierdoor wordt handhaving eenvoudiger en een klachtenanalyse verloopt veel sneller. Op www.horecasense.nl vindt u meer informatie over deze slimme oplossing voor horeca.


Meer informatie over geluid en horeca

Evenementen geluid

Evenementen geluid

Inzicht in geluidsspectra

Meten bij podia en woningen

Ondersteunt convenant

Rapportage op maat

Snelle analyse bij klachten

Met onze meters heb je altijd en overal actueel inzicht in en grip op geluidsniveaus rondom een evenement. De geluidsmeters zijn draadloos en zelfvoorzienend. Hierdoor zijn ze snel inzetbaar op een groot terrein en is meten zowel bij meerdere podia als bij omliggende woningen mogelijk. Het systeem onderscheidt het evenementengeluid en levert automatische rapportages.


Evenementengeluid

Over Munisense

Munisense ontwikkelt, levert en beheert innovatieve meetoplossingen voor het bedrijfsleven en overheden. Smart city oplossingen die belanghebbenden direct online inzicht geven in geluid, waterkwaliteit en waterniveaus. De informatie is op elk gewenst moment online beschikbaar voor visualisatie, analyse of periodieke rapportages. Zo kunnen verantwoordelijken en beleidsmakers real time meten; op afstand, betrouwbaar en slimmer.

KvK: 27313745

BTW nummer: NL819071006B01

Algemene Leveringsvoorwaarden

 • Commercieel Medewerker Binnendienst

  We willen ons verkoopteam graag versterken met een commerciële binnendienst medewerk(st)er. Je bent daarin het belangrijke steunpunt en aanspreekpunt voor verkoop. En zorgt er voor dat je directe collega's zich vooral op de klant kunnen richten en ontlast worden van meer administratieve taken.

 • Cloud engineer (AWS) voor sensor data SaaS platform

  We zoeken een enthousiaste en communicatieve developer om ons team en product vooruit te helpen.

  Munisense geeft online en real-time inzicht in geluid, waterkwaliteit en grondwaterniveaus. Denk hierbij aan geluidmetingen - in steden, bij bouwprojecten en horeca terrassen - en grondwaterniveau metingen door het hele land. Al deze toepassingen hebben verschillende sensoren nodig. Deze sensoren maken wij inhouse en hierbij bieden we de klant een online platform waar ze hun meetdata kunnen inzien en analyseren.

  Munisense is geen nieuweling op het gebied van IoT, volgend jaar vieren we ons 15-jarig jubileum. Ons kantoor is gevestigd in Leiderdorp maar (gedeeltelijk) thuiswerken is ook een optie. Munisense is ISO 9001, ISO 14001 en ISO 27001 gecertificeerd. Er is een sterke focus op kwaliteit en leren. Je komt te werken in een groeiend, agile team met andere gemotiveerde front-end en backend engineers.

  Momenteel migreren we van eigen hardware naar de AWS cloud. Voor het water-product is deze migratie nagenoeg voltooid en voor het geluid-product zijn we plannen aan het maken om deze transitie te gaan beginnen. We zijn op zoek naar een enthousiaste engineer die ons wil helpen deze cloud-transitie in te zetten en af te maken, met het doel om uiteindelijk van de eigen hardware af te kunnen. Uitdaging hier is de hoeveelheid data (zowel de datastroom (1000+ metingen/sec) als de opslag. Hierna dient zich de volgende uitdaging aan: het optimaliseren van de kosten, het (automatisch) schalen van services en natuurlijk meegaan met alle nieuwe technieken/services. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de performance inzichtelijk is. Samen met de rest van het backend team ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, opzetten, onderhouden en monitoren van onze cloud omgeving.

  Onze cloud-stack bestaat uit:

  • AWS EKS (meerdere clusters)

  • Infrastructure as Code (Terraform)

  • Argo CD voor continuous delivery

  • Amazon Aurora voor sensor data opslag

  • S3 voor opslag van bestanden

  Daarnaast bestaat de rest van onze tech stack uit:

  • Angular frontend applicaties

  • PHP / Golang backend applicaties

  • GraphQL + REST / JSON web services

  • Containers (Docker)

  • Gitlab CI / CD

 • Front-end developer voor sensordata SAAS platform in Angular

  Munisense geeft online en real-time inzicht in geluid, waterkwaliteit en grondwaterniveaus. Denk hierbij aan geluidmetingen in steden, bij bouwprojecten, terrassen en grondwaterniveau metingen door het hele land. Al deze toepassingen hebben verschillende sensoren nodig. Deze sensoren maken wij inhouse en daarbij bieden we de klant een online platform waar ze hun data kunnen inzien en analyseren.

  Munisense is geen nieuweling op het gebied van IoT, volgend jaar vieren we ons 15-jarig jubileum. Ons kantoor is gevestigd in Leiderdorp maar (gedeeltelijk) thuiswerken is ook een optie. Munisense is ISO 9001, ISO 14001 en ISO 27001 gecertificeerd. Er is een sterke focus op kwaliteit en leren. Je komt te werken in een groeiend, agile team met andere gemotiveerde front-end en backend engineers.

  We migreren momenteel naar een nieuwere techstack en zijn op zoek naar een getalenteerde frontender om ons te helpen bij deze overgang. Je komt te werken in een groeiend, agile team met andere gemotiveerde front-end en backend engineers. We zijn op zoek naar een developer die ons product kan helpen verbeteren en ook met nieuwe ideeën kan komen.

  Onze tech-stack bestaat uit:

  • Angular (Typescript) / SCSS / Bootstrap

  • Grafieken with Highcharts

  • Unit testing met Karma

  • GraphQL + REST web service backend (PHP/JSON)

 • Sr. Partnermanager / Accountmanager

  Voor de rol van Sr. Partnermanager / Accountmanager zijn we op zoek naar iemand die, naast de overige klanten, voor een groot gedeelte van zijn tijd de relaties met ingenieursbureaus en ICT-bedrijven commercieel succesvol maakt.

 • Stageplaatsen

  Bij Munisense zijn er vrijwel altijd mogelijkheden om stage te lopen.

Contact

Adresgegevens

Munisense B.V.
Touwbaan 38, A0.08
2352 CZ Leiderdorp
Nederland