INSIGHTNOW™ is de verzamelnaam voor onze diensten en producten dat bestaat uit het INSIGHTNOW™ cloud platform en het INSIGHTNOW™ netwerk.

Ons platform is het internet platform waar wij alle gemeten data verzamelen, opslaan, bewerken en presenteren. Het netwerk is de apparatuur op locatie waarmee wordt gemeten of geregeld.

Uiteraard is het platform overal en altijd benaderbaar via webbrowsers, maar ook via onze smartphone en tablet apps. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van WebServices om diensten van derden met ons INSIGHTNOW™ platform te verbinden. Het netwerk gebruikt een aantal manieren om data draadloos via internet naar het platform te versturen.


Huidige technische status van ons INSIGHTNOW™ platform

Netwerk

Het belangrijkste aspect van onze apparatuur is dat het u de mogelijkheid geeft om te meten waar er gemeten moet worden en dat zaken zoals energievoorziening en netwerk geen enkele beperking vormt voor de locatiekeuze.

En dat kan. Dankzij de compacte Munisense apparatuur die op batterijen en/of zonne-energie werkt en gebruik maakt van mobiel internet (zoals GPRS, 4G, LTE-M en NB-IoT). Daarbij gebruikt Munisense Meshnetwerk technologie waarbij alle apparaten samenwerken om een stabiel en betrouwbaar netwerk te creëren, en elk apparaat data voor anderen kan doorsturen.

InsightNow Mesh

Mesh netwerk

Wij maken ook gebruik van netwerken die door mobiele operators worden geëxploiteerd zoals GPRS, LTE-M en NB-IoT. Onze apparatuur staat dan direct in verbinding met een basis station van een operator. Deze netwerken zijn handig wanneer de meetapparatuur over grote oppervlakten is verspreid. Zoals bij een stedelijk grondwater meetnetwerk. Natuurlijk werken dit soort netwerken ook heel goed voor toepassingen waar het meetapparaat zich verplaatst en van basisstation naar basisstation overschakelt.

InsightNow Network

Insightnow netwerk

Cloud

De kern van het INSIGHTNOW™ Platform wordt gevormd door de backoffice waar alle meetgegevens worden opgeslagen en waar regel acties worden gelogd. De gebruiker benadert de data en de apparatuur via een portal die is geconfigureerd voor de toepassing en voor de rol/functie van de gebruiker.

In de portal wordt de metadata van de installatie bijgehouden zoals het eigendom van en de toegang tot de meetlocatie, parameters van de locatie zoals meethoogte of maaiveld, de GPS coördinaten van de locatie en uiteraard welke apparatuur er is geïnstalleerd.

Via de portal krijgt men toegang tot de data en besturing, inzicht in de metadata, maar ook informatie over mogelijke storingen en hoe deze op te lossen.

Mogelijkheden

Het INSIGHTNOW™ Platform is generiek opgezet waardoor het snel is aan te passen aan verschillende toepassingen. Het platform maakt gebruik van een gestandaardiseerde sensor/actuator ontologie waardoor een grote variëteit aan apparatuur kan worden aangesloten zonder of met beperkt maatwerk. De verschillende Munisense toepassingen illustreren dit.

De Wareco Water Data (WWD) is een turn-key dienst van Wareco Ingenieurs voor het beheren van grondwater meetnetten en het monitoren van grondwaterniveaus rondom bouwprojecten en rioolvervanging.
Onze apparatuur, ons cloud platform en diensten wordt door hen gebruikt als toegevoegde waarde voor hun eigen dienstverlening.

Leuven Horecasense

Sinds 2016 gebruiken zo'n 100 Leuvense cafés en clubs het Munisense Horecasense systeem om geluidsniveaus te meten en te monitoren. Met deze verplichte maatregel beperkt de stad Leuven geluidsoverlast en voorkomt zij gehoorschade bij horecabezoekers. De gemeten geluidsniveaus worden realtime via internet voor controle voor horecabaas en handhavers beschikbaar. Het systeem bestaat uit een draadloze geluidsmeter, de online portal voor inzicht in en analyse van geluidsniveaus èn een tablet voor real-time feedback aan de DJ. Lees meer op www.horecasense.nl.

Healthy schools

Gemeente Amsterdam heeft met onze CS4 meetsets het binnenklimaat van al haar 360 scholen op representatieve wijze in kaart gebracht.
Sinds 2017 worden ook de resultaten van de verbeteringsinvesteringen nauwgezet gemonitord op basis van objectieve meetgegevens van onze CS4 meters via ons INSIGHTNOW™ cloud-platform.

Havenspoorpad dynamisch verlicht

Intelligente Smart City straatverlichting. Met ons dynamisch lichtmanagement systeem wordt licht op maat gerealiseerd. De verlichting past zich aan de omstandigheden aan en reageert direct op de omgeving, zoals weersgesteldheid, verkeersdrukte en panieksituaties. Zo wordt tot 80% energie bespaard, lichtvervuiling tot een minimum teruggebracht, veiligheid op straat verhoogd en storingen direct gerapporteerd. Op het Havenspoor fietspad in Rotterdam zorgt het Eurel systeem - van Elspec en Munisense - ervoor dat fietsers altijd voldoende licht hebben terwijl zonder verkeer maximaal energie wordt bespaard.

Het Eurel systeem is de volgende stap in de richting van slimme en duurzame infrastructuur en een naadloze aanvulling op ons portfolio. Het Eurel systeem is niet alleen verlichting, maar is een integraal concept voor slimme infrastructuur. Het biedt onze klanten flexibiliteit en een toekomstbestendige oplossing.
- Dion Gigenpack - Elspec bv

Contact

Adresgegevens

Munisense B.V.
Touwbaan 38, A0.08
2352 CZ Leiderdorp
Nederland