INSIGHTNOW™ is de verzamelnaam voor onze diensten en producten dat bestaat uit het INSIGHTNOW™ Cloud Platform en het INSIGHTNOW™ Netwerk. Ons Platform is het internet platform waar wij alle gemeten data verzamelen, opslaan, bewerken en presenteren. Het Netwerk is de apparatuur op locatie waarmee wordt gemeten of geregeld. Uiteraard is het Platform overal en altijd benaderbaar via webbrowsers, maar ook via onze smartphone en tablet apps. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van WebServices om diensten van derden met ons INSIGHTNOW™ Platform te verbinden. Het Netwerk gebruikt een aantal manieren om data draadloos via internet naar het Platform te versturen.

Netwerk

Het belangrijkste aspect van meet- en regelapparatuur is dat het de mogelijkheid geeft om te meten waar er gemeten of geregeld moet worden en dat zaken zoals energievoorziening en netwerk geen beperkingen vormen voor de locatiekeuze.
Dat kan dankzij de compacte Munisense apparatuur die op batterijen en/of zonne-energie werkt en gebruik maakt van mobiel internet (bijv. GPRS, 4G, LTE). Munisense gebruikt Meshnetwerk technologie waarbij alle apparaten samenwerken om een stabiel en betrouwbaar netwerk te creëren, en elk apparaat berichten voor anderen kan doorsturen.

InsightNow Mesh

Mesh netwerk

Wij maken ook gebruik van netwerken die door mobiele operators worden geëxploiteerd zoals GPRS, LTE en LoRa. Onze apparatuur staat dan direct in verbinding met een basis station van een operator. Deze netwerken zijn specifiek handig voor toepassingen waar de meetapparatuur over grote oppervlakten is verspreid. Een voorbeeld is een stedelijk grondwater meetnetwerken. Natuurlijk werken dit soort netwerken heel goed voor toepassingen waar het meetapparaat zich verplaatst en van basisstation naar basisstation overschakelt.

InsightNow Network

Insightnow netwerk

Cloud

De kern van het INSIGHTNOW™ Platform wordt gevormd door de backoffice waar alle meetgegevens worden opgeslagen en waar regel acties worden gelogd. De gebruiker benadert de data en de apparatuur via een portal die is geconfigureerd voor de toepassing en voor de rol/functie van de gebruiker. In de portal wordt de metadata van de installatie bijgehouden zoals het eigendom en de toegang tot de meetlocatie, parameters van de locatie zoals meethoogte of maaiveld, de GPS coördinaten van de locatie en uiteraard welke apparatuur er is geïnstalleerd. Via het Platform krijgt men toegang tot de data en besturing, inzicht in de metadata, maar ook informatie over mogelijke storingen en hoe deze op te lossen.

Mogelijkheden

Het INSIGHTNOW™ Platform is generiek opgezet waardoor het snel is aan te passen aan verschillende toepassingen. Het Platform maakt gebruik van een gestandaardiseerde sensor/actuator ontologie waardoor een grote variëteit aan apparatuur kan worden aangesloten zonder of met beperkt maatwerk. De verschillende Munisense toepassingen illustreren dit.

Havenspoorpad dynamisch verlicht

Intelligente Smart City straatverlichting. Met ons dynamisch lichtmanagement systeem wordt licht op maat gerealiseerd. De verlichting past zich aan de omstandigheden aan en reageert direct op de omgeving, zoals weersgesteldheid, verkeersdrukte en panieksituaties. Zo wordt tot 80% energie bespaard, lichtvervuiling tot een minimum teruggebracht, veiligheid op straat verhoogd en storingen direct gerapporteerd. Op het Havenspoor fietspad in Rotterdam zorgt het Eurel systeem - van Elspec en Munisense - ervoor dat fietsers altijd voldoende licht hebben terwijl zonder verkeer maximaal energie wordt bespaard.

Het Eurel systeem is de volgende stap in de richting van slimme en duurzame infrastructuur en een naadloze aanvulling op ons portfolio. Het Eurel systeem is niet alleen verlichting, maar is een integraal concept voor slimme infrastructuur. Het biedt onze klanten flexibiliteit en een toekomstbestendige oplossing.
- Dion Gigenpack - Elspec bv
BMA Smart Chair

De Axia Smart Chair is een slimme bureaustoel die is ontwikkeld om de gebruiker bewust te maken van het zitgedrag. Sensoren registreren het zitgedrag en geven met een trilsignaal of via de portal meteen feedback. Via de Axia Smart Insight software (Axia Smart Cloud) kunnen gegevens over langere perioden per stoel worden uitgelezen. Hiervoor maakt de Axia Smart Chair ook gebruik van ons INSIGHTNOW™ platform.

Mooodz Scentgun room

Mooodz ontwikkelt geuren voor een aangename geurbeleving in huis. De Mooodz Scentgun is een multi-geurverstuiver en werkt met een geavanceerd systeem om geuren te verspreiden. Dit geavanceerde systeem is door Munisense voor de Mooodz Scentgun ontwikkeld. De Scentgun is gemakkelijk te bedienen door middel van een applicatie. Zo is het mogelijk tussen geuren te schakelen of deze van te voren in te stellen. De Scentgun toepassing maakt gebruik van het INSIGHTNOW™ Platform en Netwerk.

Contact

X

Wij staan voor u klaar

071-711 46 23

info@munisense.com