Geluid monitoren tijdens productieprocessen

Luide bedrijfsactiviteiten en lovende buren

Hinder voor de omgeving wil je zoveel mogelijk voorkomen. Het leidt af, sleept voort en verstoort de relatie.

Bij klachten over geluidshinder van omwonenden wil je graag weten:

 • Is deze klacht terecht?
 • Hadden wij dit kunnen voorkomen?
 • Welke activiteit leidde tot de hinder, en waar en wanneer vond dit plaats?


Het begint met inzicht

Goed inzicht in de geluidsemissie helpt je om deze vragen te beantwoorden. Eenvoudige maatregelen of aanpassingen van werkprocessen kunnen de hinder vaak sterk verminderen. Onze permanente geluid monitoring oplossingen geven dit inzicht via heldere dashboards. Zo heb je continu de vinger aan de pols en kun je adequaat reageren op klachten van omwonenden en handhavingsinstanties.

Herkennen en lokaliseren

Onze monitoring systemen herkennen geluid veroorzakende bronnen en lokaliseren ze nauwkeurig. Het systeem bewaakt voortdurend de geluidsemissie van de activiteiten bij omliggende woningen. Hierdoor kun je direct actie ondernemen of de medewerkers informeren om hun werkwijze aan te passen.

Meer weten?

Download de brochure of neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe u met Munisense geluidproblemen oplost. Krijg grip op geluid!

Effectieve Geluidsbeheeroplossingen

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen

Directe terugkoppeling bij overschrijdingen

Identificatie van hinderbron

Zonder diepgaande geluidkennis

Grip op geluid

Munisense stelt de industrie en bedrijven in staat om luide productieprocessen uit te voeren zonder geluidsoverlast voor omwonenden. Het systeem maakt geluidshinder continu zichtbaar en valideerbaar op eenvoudige dashboards, zonder dat veel kennis van geluid noodzakelijk is.
Zo krijg je 24/7 betrouwbare gemoedsrust voor de industriële activiteiten en heb je grip op luide bedrijfsactiviteiten.

Bevorder een goede relatie met je omgeving

Bevorder een goede relatie met je omgeving

Bied transparantie aan je omgeving

Eenvoudige klachten analyse

Identificatie van de bron van overlast

Objectief inzicht voor alle betrokkenen

Transparantie naar buren en omwonenden bevordert een fijne samenwerking.
Hiervoor wil je goed zijn voorbereid. Onze dienst geeft je continu en objectief inzicht en kan het geluid van bedrijfsactiviteiten scheiden van stoorgeluiden uit de omgeving. Hiermee toets je makkelijk en snel eventuele klachten, wat bijdraagt aan een goede verstandhouding met je omgeving.

Bewaak uw vergunning

Bewaak uw vergunning

Voorkom boetes

Inzicht bij overleg met overheid

Handel direct bij overschrijdingen

Basis voor aanpassen werkwijze

Het systeem kan zo worden ingericht dat het continu de geluidsemissie toetst aan de vergunde waarden, en je bij overschrijdingen direct informeert. Dagelijkse rapporten geven inzicht in mogelijke overschrijdingen in de avond en nacht. Hierdoor kan je proactief handelen en waarborg je naleving van de vergunning.

Voorkom onnodige geluidonderzoeken

Voorkom onnodige geluidonderzoeken

Minder kosten voor advies

Beschik over alle relevante geluidwaarden

Specifieke interface voor akoesticus

Bekend bij meeste adviesbureaus

Doordat meetdata continu en historisch beschikbaar is én het systeem alle relevante akoestische parameters meet, wordt akoestisch onderzoek sneller en efficiënter uitgevoerd en mogelijk voorkomen. Je geeft de akoestisch adviseur eenvoudig toegang tot de meetdata. Het Munisense systeem is bekend en in gebruik bij de meeste Nederlandse akoestische organisaties.

Eenvoudige integratie voor zelfregulatie

Eenvoudige integratie voor zelfregulatie

Realtime ICT koppeling

Eenvoudige integratie

Compacte gebeurtenis meldingen

Basis voor zelfregulatie

Detectie van hinder door jouw bedrijfsactiviteiten wordt direct geregistreerd en doorgegeven aan de veroorzaker(s), jouw medewerker(s). Zo kan de hinder snel worden weggenomen en wordt je medewerker zich bewust van geluidsoverlast, waardoor directe aanpassing van de werkwijze mogelijk wordt.
Dit bevordert zelfregulatie en is de goedkoopste manier om hinder te voorkomen.
Met een eenvoudige ICT-koppeling kun je de triggers van het geluidmeetsysteem verbinden met jouw automatiseringssysteem.

Waarom Munisense?

Waarom Munisense?

Gedegen ervaring

Breed palet monitoringsystemen

Flexibel en klantgericht

Samenwerking met adviesbureaus

ISO9001, ISO14001 en ISO27001

Munisense is een Nederlands bedrijf met 15 jaar ervaring in online geluidmonitoring en bekend bij de meeste adviesbureaus en omgevingsdiensten. Betrouwbaarheid, kwaliteit en privacybescherming staan bij ons voorop. We zijn ISO9001, ISO14001 en ISO27001 gecertificeerd.

We blijven continu innoveren om geluidsemissie beter en automatisch te duiden. Ons uitgebreide online platform vertaalt meetdata naar gebruiksvriendelijke dashboards, waarmee je sneller en effectiever grip krijgt op geluid. Zo wordt geluidshinder naar de omgeving verminderd of zelfs voorkomen.


Wie kiezen voor Munisense?

Wie kiezen voor Munisense?

Overslag- en havenbedrijven

Winningsindustrie

Bouw- en sloopbedrijven

Schroot- en glasverwerkers

Winkelcentra (laad en los activiteiten)
....
Jouw bedrijf

Al heel wat gerenommeerde bedrijven in binnen- en buitenland hebben voor Munisense gekozen. Voorbeelden zijn grote metaalproducenten, zoutwinningsindustrieën, bouw- en sloopbedrijven, winkelcentra, overslagbedrijven en glasverwerkers. En ook voor kleinere en MKB bedrijven heeft Munisense passende oplossingen.

Zij vertrouwen op Munisense voor nog stillere bedrijfsprocessen en een rustiger woon- en werkomgeving.

Bel ons vandaag nog op +31 (0)71-711 4623 voor meer informatie. We helpen u graag.

Ontdek Munisense

Kies voor een probleemloos productieproces en een sterke relatie met uw omgeving.


Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe u geluidsproblematiek kunt aanpakken met slimme en geavanceerde oplossingen waarmee u geluidshinder effectief beheert.


vanuit inzicht grip op geluid


Naast direct contact en oplossingsgerichtheid tijdens gebruik van jullie apparatuur en online omgeving, super ondersteuning als het nodig is.

Jos Bosman - Bosman Bedrijfsadvies Health and Environment

Hoe wij het voor u realiseren

Onze Indusense oplossing omvat innovatieve, gemakkelijk te installeren geluidmonitoringsystemen die strategisch worden geplaatst op akoestisch tactische locaties binnen uw bedrijfsterrein en in belaste woonomgevingen.

Meetdata is realtime beschikbaar via het Munisense online INSIGHTNOW platform met gebruiksvriendelijke dashboards per gebruikersrol. Geavanceerde functies onderscheiden geluid bij woningen van lokale geluiden en helpen bij het lokaliseren van hinderbronnen. Historische meetdata is beschikbaar voor diepgaande analyse door uw akoestisch specialist. U bepaalt zelf de toegangsrechten tot het platform.

Optioneel kunnen bewoners hinder online melden, gesynchroniseerd met meetdata-analyse. Munisense en/of uw geluidsadviseur ondersteunen bij de keuze, plaatsing, installatie en onderhoud van monitoringstations, passend bij uw abonnementskeuze.

Indusense Essential

Indusense Essential


Deze dienst biedt basisinzicht en bewaking van gemiddelde geluidsniveaus.

Je krijgt inzicht in de gemiddelde geluidswaarden met minuten-resolutie, inclusief dag-, avond- en nachtwaarden. De meetdata wordt drie jaar bewaard en kan worden geëxporteerd. Je kunt alarmen instellen voor overschrijdingen. Het abonnement ondersteunt twee gebruikersrollen en biedt toegang aan maximaal twee gebruikers. Ondersteuning is beschikbaar via e-mail en chat.

  Indusense Pro

  Indusense Pro


  Indusense Pro is voor de professionele gebruiker of geluidsdeskundige.

  Het biedt alle meetwaarden om zelf geluidsemissies te beoordelen, geluidsbronnen te vinden en klachten te analyseren en rapporteren. Het is essentieel in gesprekken met bevoegd gezag en biedt alle relevante geluidswaarden voor de toetsing van je vergunning. De benodigde functionaliteit (correlatie) is beschikbaar om geluidbijdragen bij omwonenden vast te stellen. Daarnaast ondersteunt het de integratie met jouw ICT-systemen om bijvoorbeeld de geluidveroorzaker direct te informeren.

  Indusense Expert

  Indusense Expert


  Indusense Expert is het meest uitgebreide abonnement.

  Naast alle meetwaarden biedt het impulswaarden, stijg- en daaltijden. Audio kan over de gehele meetperiode worden uitgeluisterd. Het abonnement biedt uitgebreide geluidherkenningsmogelijkheden met maatwerkopties. Meetdata wordt tot vijf jaar bewaard en je kunt toegang geven aan maximaal 25 gebruikers. Analyses conform de HMRI worden ondersteund. Nieuwe functionaliteiten komen versneld beschikbaar via beta-programma's.

  Onze geluidsmeters voor industriële omgevingen

  Over Munisense

  Munisense ontwikkelt, levert en beheert innovatieve meetoplossingen voor het bedrijfsleven en overheden. Smart city oplossingen die belanghebbenden direct online inzicht geven in geluid, waterkwaliteit en waterniveaus. De informatie is op elk gewenst moment online beschikbaar voor visualisatie, analyse of periodieke rapportages. Zo kunnen verantwoordelijken en beleidsmakers real time meten; op afstand, betrouwbaar en slimmer.


  vanuit inzicht grip op de omgeving

  KvK: 27313745

  BTW nummer: NL819071006B01

  Algemene Leveringsvoorwaarden

  • Helaas!

   Op dit moment is ons team compleet en hebben wij geen vacatures.

  • Stageplaatsen

   Bij Munisense zijn er vrijwel altijd mogelijkheden om stage te lopen.

  Contact

  Adresgegevens

  Munisense B.V.
  Touwbaan 38, A0.08
  2352 CZ Leiderdorp
  Nederland