​Sfeer en luide muziek

De ruime keuze aan horecagelegenheden maakt dat ondernemers zich moeten onderscheiden. Dit gebeurt door middel van de prijs van de drankjes, de sfeer en de muziek. Wij associëren harde muziek met gezelligheid en een volle kroeg, terwijl het ook voor overlast in de omgeving kan zorgen en gemakkelijk gehoorschade kan veroorzaken bij bezoekers. Zo zitten bezoekers de volgende dag niet alleen met een kater maar ook met een blijvende piep.

In Nederland zijn verschillende afspraken gemaakt over geluidsniveaus, bijvoorbeeld in vergunningen of het convenant “preventie gehoorschade muzieksector”. Op horeca ondernemers ligt een hogere druk om extra maatregelen te nemen om geluidsniveaus te handhaven. Dat is lastig wanneer je niet altijd zelf controle over of inzicht in de geluidsbelasting hebt. Daarnaast betekent het vaak investeren van veel geld, tijd en energie. Maar niet met Horecasense.


Online inzicht

Het Horecasense systeem is een snelle, gebruiksvriendelijke en voordelige oplossing. De Horecasense set bestaat uit één of meerdere geluidsmeters en een display. Horecasense meet continu het geluidsniveau in uw zaak en deze worden meteen weergegeven op één of meerdere displays, op locatie en bijvoorbeeld op afstand. 
Zo houdt u actief de geluidsemissie binnen de grenzen, voorkomt u behalve klachten ook gehoorschade en boetes. 

Alle geluidsmetingen worden real-time opgeslagen in uw beveiligde omgeving: Mijn Horecasense. De actuele geluidsniveaus kunnen zowel op locatie als op afstand worden bekeken. De gemeten geluidsniveaus worden in overzichtelijke dashboards, grafieken en rapportages weergegeven. 
Het is eveneens mogelijk om notificaties van overschrijdingen te ontvangen, bijvoorbeeld via SMS. Indien gewenst, kunt u de real-time meetgegevens aan derden beschikbaar stellen. Hiermee voldoet het systeem aan de eisen van het convenant.


Met Horecasense ‘snel gepiept’

Het systeem is geoptimaliseerd voor horeca- en muziekgelegenheden, betaalbaar, draadloos en eenvoudig te gebruiken. Het is snel en gemakkelijk te installeren en uit te breiden. 


Horecasense, een eenvoudig geluidsmeetsysteem tegen geluidsoverlast

De Horecasense set bestaat uit een aantal onderdelen:

Geluidsmeter

Kleine, draadloze en energiezuinige meters, die snel plaatsbaar zijn (IEC 61672:2003, klasse 2). Deze worden op een representatieve meetplaats geïnstalleerd. De meters meten zowel dB(A) als dB(C) niveaus, worden via USB gevoed en verbruiken slechts 0.2 Watt.

Gateway 

De gateway is een compact doosje, die moet worden aangesloten op stroom en het internet. De gemeten geluidswaarden worden door de gateway direct online gezet en naar het display gestuurd.

Display

Standaard wordt een 7” Android tablet meegeleverd, met daarop de Horecasense-app. Via deze applicatie worden de gemeten geluidsniveaus real-time en overzichtelijk weergegeven.

Mijn Horecasense

Door in te loggen op “Mijn Horecasense” worden alle gemeten geluidsniveaus weergegeven, zowel actueel als eerder gemeten niveaus. Dit maakt het mogelijk om zowel op locatie als op afstand geluidsniveaus te bekijken. De gemeten geluidsniveaus worden overzichtelijk in dashboards, grafieken en rapportages weergegeven.
Daarnaast is het mogelijk om notificaties van overschrijdingen te ontvangen, bijvoorbeeld via SMS.

Horecasense implementeren in horecagelegenheden in uw gemeente? Of Horecasense toepassen in uw zaak?
Dat kan! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.