Nieuws

Duurzaam slim verkeersmanagement

Geplaatst op 19 mei, 2022

Nieuws

In plaats van het verkeer te reguleren met traditioneel verkeersmanagement op basis van doorstroming, wordt langs de N208 in Noord-Holland bekeken of dit ook kan op basis van luchtkwaliteit en geluid.

Lees verderNieuwe WHO standaard voor uitgaansgelegenheden en evenementen

Geplaatst op 17 mei, 2022

Nieuws

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat meer dan een miljard jonge mensen wereldwijd het risico lopen op gehoorverlies als gevolg van blootstelling aan geluid. Het risico op blijvend gehoorletsel als gevolg van onveilig luisteren is zowel vermijdbaar als kostbaar.

Lees verderKennissessie Klimaatadaptatie

Geplaatst op 10 mei, 2022

Nieuws

Wijken afkoppelen van het riool, infiltratie van regenwater of lokaal hemelwater bergen. Hoe weet je of de getroffen maatregelen en oplossingen werken en, of het blijft werken?

Lees verderNachtlawaai bestrijden met technologie

Geplaatst op 2 mei, 2022

Nieuws

Kan nachtlawaai worden geregistreerd zónder dat iemand een melding doet? En, zou je het zelfs kunnen verminderen zonder dat de politie er aan te pas moet komen?

Lees verderGLIMI: begrijpelijk inzicht in geluid voor burgers

Geplaatst op 2 mei, 2022

Nieuws

Voor burgerparticipatie is begrijpelijke informatie nodig. Zo ook voor het continu wisselende geluidslandschap dat burgers ervaren. Berekende jaargemiddelde geluidniveaus sluiten onvoldoende aan bij de eigen geluidsbeleving van bewoners.

Lees verderBruisende steden en dorpen

Geplaatst op 14 maart, 2022

Nu er weer veel mogelijk is, zullen er overal weer evenementen plaatsvinden. Dat is fijn voor de bezoekers en het laat stad en dorp weer bruisen. Maar een evenement gaat ook vaak gepaard met overlast voor de directe omwonenden. Hierdoor neemt de druk op de overheid toe, omdat die is belast met handhaving.

Lees verderVerzilting; een toenemend probleem

Geplaatst op 7 maart, 2022

Nieuws

97.5% van al het water op aarde is zout. Het komt helaas steeds vaker voor dat dit zoute water een probleem vormt op het land. Deze verzilting kan in het grondwater, oppervlakte-water of op land voorkomen door o.a. zeespiegel stijging in combinatie met ...

Lees verderDe uitdaging van water in de openbare ruimte

Geplaatst op 24 februari, 2022

Nieuws

Steden zijn kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatverandering en voor weersextremen. Deze kwetsbaarheid komt deels voort uit de alsmaar groeiende stedelijke bevolking.

Lees verderGebruikerstrainingen Geluidsbeheersing 2022

Geplaatst op 5 januari, 2022

Nieuws

Wij bieden onze klanten maandelijks de mogelijkheid om deel te nemen aan de online gebruikerstraining Geluidsbeheersing met het INSIGHTNOW™ platform.

Lees verderComplexe vraagstukken in kaart brengen

Geplaatst op 15 november, 2021

Nieuws

Omgaan met extreme weersomstandigheden. De eerste stap bij complexe vraagstukken is het in kaart brengen en het probleem monitoren. Hoe doen we dat het slimst?

Lees verderContact

Adresgegevens

Munisense B.V.
Touwbaan 38, A0.08
2352 CZ Leiderdorp
Nederland