Munisense introduceert INSIGHTNOW 2.0

Geplaatst op 13 juni, 2012

Munisense introduceert INSIGHTNOW 2.0

Munisense werkt continu aan de verbeteringen en verbreding van het INSIGHTNOW™ platform. Met de nieuwe release die kosteloos ter beschikking komt voor bestaande klanten is een nieuwe stap gezet aan verbetering van de gebruiksmogelijkheden en de snelheid van het platform. Nieuw toegevoegde functionaliteit betreft:

Toevoeging van het concept lokatie: Het platform ondersteunt nu het concept lokatie, waardoor altijd duidelijk is op welke plaatsen sensoren staan of zijn geweest en waar dus de meetdats vandaan kwam. Dit is vooral belangrijk voor meters die op meerdere plaatsen worden ingezet.

Integratie met google maps: Geluidsinformatie wordt nu op google maps getoond, in plaats van op losse plaatjes. Uiteraard is het wel mogelijk om plattegronden in de portal op te nemen - deze worden dan ook in Google Maps geplaatst. Daarnaast biedt de Google interface de mogelijkheid om snel in en uit te zoomen, en daarmee snel een overzicht van de stad te krijgen en ook snel op een detail in te zoomen.

Samenvoeging van Events met groepen: In de bestaande portal moet voor historisch inzicht een evenement (Event) worden aangemaakt, waarin de historische setting van de meters(naamgeving/plaatsing) en periode wordt bewaard. Met de invoering van het concept lokatie, is het concept “events” niet meer noodzakelijk en is dit samengevoegd met “groepen”. Een “Event” is derhalve een groep met begin en eind tijd. Door het vervallen van het begrip “events” wordt de interface om een “evenement” te meten sterk vereenvoudigd.

Mogelijkheid van virtuele meters: Meters leveren meetdata op basis van hun fysieke positie. Soms is deze positie niet direct de positie die men wil monitoren, maar gaat het om een andere lokatie waarbij wel een directe relatie bestaat tussen de geluidsniveaus op deze lokatie en geluidsniveaus op een van de fysieke meters (bv. omdat de lokatie van het brongeluid bekend is). Het is nu mogelijk deze virtuele meters in de portal op te nemen.

Ondersteuning van calibratie:Er zijn functies toegevoegd om calibratie beter te ondersteunen en de resultaten hiervan histories vast te leggen.

Ondersteuning LAeq, LAmax en LCeq metingen in een grafiek: Indien de meters dit ondersteunen, kunnen naast de LAeq ook de LCeq en LAmax in een grafiek worden weergegeven. DB(C) metingen geven een goed beeld van geluid met lage frequenties en de mogelijke hinder die hieruit voortvloeit, zeker indien deze in combinatie met de dB(A) waarden worden beschouwd.

Ondersteuning van lange termijn budget metingen: Voor metingen aan industrie, bouw en weggeluid worden vaak limieten gesteld aan de totale geproduceerde geluidsenergie over een lange periode. De geluidsportal biedt hier nu ondersteuning voor. Hierbij kunnen afgesproken geluidsniveaus gedurende b.v. een dag worden bewaakt en wordt er gesignaleerd als het dagbudget dreigt te worden overschreden.

Installatie ondersteuning: Hoewel het draadloze systeem feitelijk altijd werkt is bij de mobiele inzet behoeft om dit snel de valideren en mogelijke storingen( bijvoorbeeld bij een te grote afstand tussen de meters of een lege accu) snel de vinden. Hiervoor is in het administratie domein “installatie support” op genomen, waarbij op een smartphone/laptop snel op meter niveau alle belangrijke communicatie te controleren is.

Performance verbetering: Doordat het systeem inmiddels bij veel klanten en gemeenten wordt gebruikt, is er veel aandacht besteed om de snelheid van de portal te verbeteren. In de nieuwe portal zijn deze verbeteringen door gevoerd.

Inzet van de portal voor meer meet- en actuatie gegevens:
Naast geluid wordt de portal voor gemeenten ook gebruikt voor waterbeheer (kwaliteit/niveau van grond-, riool-, oppervlaktewater), binnenklimaat en energie (CO2, temperatuur, luchtvochtigheid, lichthoeveelheid, gas- en electriciteitsgebruik), Energie (realtime inzicht in energiegebruik (of CO2 besparing)), dynamisch lichtmanagement (automatische aanpassingen van openbare verlichting op basis van voorgedefinieerde dimniveau's, verkeersdrukte, weersomstandigheden, etc.), alarm-actuatie bv. maximum licht bij calamiteit). De portal is hierop voorbereid, nieuwe toepassing kunnen daardoor eenvoudig worden toegevoegd aan het bestaande draadloze sensor netwerk, met minimale kosten.

Met bovenstaande toevoeging zet Munisense een nieuwe stap op weg naar de universele inzetbaarheid van het INSIGHTNOW™ platform voor draadloze sensornetwerken.

Terug naar het overzicht

Contact

Adresgegevens

Munisense B.V.
Touwbaan 38, A0.08
2352 CZ Leiderdorp
Nederland