Munisense en Telegesis ontwikkelen pakket voor dynamisch lichtmanagement

Geplaatst op 2 februari, 2013

Munisense en Telegesis ontwikkelen pakket voor dynamisch lichtmanagement

Munisense uit Leiden heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Telegesis uit Bucks, UK, om een volledig technologisch pakket te kunnen leveren voor lichtbeheer gebaseerd op de ZigBee draadloze standaard. Met dit pakket kunnen leveranciers zeer snel ZigBee lichtoplossingen aan hun portfolio toevoegen. De combinatie voorziet in een volledig porfolio van zeer kosteffectieve lichtcontrollers (ZigBee, Dali, 0-10V), gateways en het munisense INSIGHTNOW™ beheerplatform.

Met beheerde lichtoplossingen kunnen energiebesparingen van 60% worden bereikt, kan licht eenvoudig worden beheerd en worden storingen direct gesignaleert. En dit tegen nagenoeg de dezelfde kosten als onbeheerde oplossingen. De twee bedrijven zullen ook gezamenlijk aan de ontwikkeling van slimme lichtoplossingen werken om de toepasbaarheid en bruikbaarheid te verbreden.

Munisense directeur George Boersma zegt: “Het slim beheren van licht wordt snel een standaard voorziening voor zowel binnen als buitenverlichting. Dit wordt sterk gedreven door de te bereiken energiebesparing, de wens om licht naar behoefte te kunnen regelen, hogere kwaliteitseisen en transitie naar LED verlichting. Zigbee (LightLink) is hier de dominate draadloze standaard, die floreert bij kosteneffectieve hardware en een schaalbaar internetplatform. Door de combinatie met telegesis kunnen we precies dat brengen. Telegesis zorgt voor uitgebreide ervaring in kosteneffectieve gestandaardiseerde ZigBee hardware en Munisense biedt met haar INSIGHTNOW™ platform flexibel, schaalbaar en “rebrandable” OEM platform, wat onder andere door Elspec onder de naam EUREL in de Nederlandse markt is gepositioneerd.

Telegesis CEO Nicholas Gomersall zegt: “Draadloze technologie wordt op grote schaal toegepast. Echter, het toepassen van ZigBee intelligente radiotechnologie gecombineerd met slimme lichtbeheer software kan besparingen opleveren van 20-40% in energiekosten. Door de samenwerking met Munisense wordt het mogelijk om de Telegesis hardware ervaring te combineren met het Munisense INSIGHTNOW™ platform om onze klanten een betaalbare en configureerbare oplossing te geven. De doelstelling van Telegesis voor de samenwerking met Munisense is het verkopen en ontwikkelen van de technologie om energiebesparing makkelijk te maken via betaalbare monitoring en beheer van energiegebruik. Een belangrijk begin is de ZigBee standaard die het mogelijk maakt energie-efficiënt licht te faciliteren samen met de beheerssoftware die efficiëntie en gebruiksgemak realiseert. ZigBee maakt het vervolgens eenvoudig om licht te regelen op basis van aanwezigheid, weersomstandigheden, verkeersdrukte etc.

Terug naar het overzicht

Contact

Adresgegevens

Munisense B.V.
Touwbaan 38, A0.08
2352 CZ Leiderdorp
Nederland