Real-time data voor Hackacity Utrecht en Amersfoort

Geplaatst op 26 mei, 2016

Real-time data voor Hackacity Utrecht en Amersfoort

Morgen, vrijdag, 27 mei is het zover: tijdens de Campus Party in de Jaarbeurs Utrecht gaat Hackacity van start. Ontwikkelaars met verschillende achtergronden gaan tijdens Hackacity 24 uur lang aan de slag met het ontwikkelen van slimme oplossingen voor de stad met behulp van Munisense real-time data en FIWARE.

De ontwikkelaars maken gebruik van data die wordt verzameld met behulp van tientallen geluids- en binnenklimaatsensoren van Munisense, die speciaal voor Hackacity rondom de stationsgebieden van Utrecht en Amersfoort zijn geïnstalleerd.
Deze realtime data is zowel beschikbaar via ons INSIGHTNOW platform als onze Open Data ondersteuning: https://opendata.munisense.net. De Munisense API conformeert zich aan FIWARE architectuur. Behalve het open data platform van Munisense hebben de ontwikkelaars ook de beschikking over datasets van overheden, bedrijven en  onderzoeksinstanties.

Deelnemende hackers wordt gevraagd innovatieve ‘Healthy Urban Living’ toepassingen te bedenken voor een milieuvriendelijk, veilig en bruisend stationsgebied. De oplossingen moeten daarbij zijn toegespitst op de stationsgebieden van Utrecht en Amersfoort, en wereldwijd schaalbaar zijn naar andere cases.

FIWARE  biedt een vrij eenvoudige maar krachtige set van API's (Application Programming Interfaces). Deze API's vereenvoudigen de ontwikkeling van slimme toepassingen in meerdere verticale sectoren, waarvan de specificaties openbaar en royalty-free zijn. Naast het feit dat de API's kostenloos zijn, zijn deze software modules en componenten sneller aan te passen aan marktomstandigheden. De ontwikkelaars kunnen hiermee ook dezelfde technologie in hun softwarearchitectuur gebruiken in het ontwerp en bij implementatie in verschillende domeinen.

Hackacity is een hackathon dat zich richt op het testen van big data en het gebruik ervan stimuleert om oplossingen te vinden die een impact in de stad zullen hebben, maar ook samenwerking  bevordert. Met de steun van het OASC initiatief (Open en Agile Smart Cities), daagt Hackacity steden over de hele wereld uit, om samen te werken in een eerste poging om een geïntegreerde aanpak te implementeren van het gebruik van data voor het creëren van innovatieve stedelijke oplossingen. 

Wie de Hackacity in Utrecht het beste uitvoert, krijgt (financiële) steun om zijn/haar oplossing ook daadwerkelijk te ontwikkelen en wordt er geld beschikbaar gesteld voor een proof of concept-project in een stad.


Terug naar het overzicht

Contact

Adresgegevens

Munisense B.V.
Touwbaan 38, A0.08
2352 CZ Leiderdorp
Nederland