Evenementengeluid in Sittard onder controle

Geplaatst op 19 oktober, 2017

Evenementengeluid in Sittard onder controle

Op het evenementerrein Noordelijke Schootsvelden in Sittard vinden het hele jaar evenementen plaats. Niet altijd tot groot genoegen van de omwonenden, die hiervan met grote regelmaat geluidsoverlast ondervonden.


Om de omwonenden inzicht te geven in de geluidsbelasting die een evenement op de omgeving heeft, zijn begin oktober 3 Munisense klasse 1 geluidsmeters rondom het terrein geplaatst.


De gemeente gaf tijdens het eerste evenement, het Oktober Fest, ook de bewoners de kans om achter de schermen mee te kijken met de geluidmetingen. Er werd uitleg gegeven over ons geluidsmeetsysteem, de gemeten waarden en de verschillende dashboard views voor de gemeente, organisator en DJ. Er werd duidelijk dat de organisator zich, met het online live inzicht in de geluidsbelasting, aan de vastgestelde geluidsnormen kan houden.


De burgers worden met deze onafhankelijke geluidsmetingen geïnformeerd en geluidsoverlast klachten worden voorkomen. Begin 2018 worden de geluidsmeters op hun definitieve plek opgehangen. 

Terug naar het overzicht

Contact

Adresgegevens

Munisense B.V.
Touwbaan 38, A0.08
2352 CZ Leiderdorp
Nederland