Meer rust op de grachten in de binnenstad

Geplaatst op 7 september, 2017

Meer rust op de grachten in de binnenstad

Het scheepvaartverkeer in de Amsterdamse grachtengordel neemt nog steeds toe. De gemeente doet er alles aan om de pleziervaart ook voor omwonenden en bezoekers plezierig te houden. 

As smart city provider, monitort Munisense al een paar jaar het vaarverkeer op de grachten van de hoofdstad. De innovatieve meters stellen behalve de verkeersdrukte op het water, ook de vaarsnelheid en de grootte van de boten vast. 


Inmiddels is er een proef ingesteld van verplichte vaarrichting op een aantal grachten in de binnenstad, die opstoppingen moet voorkomen. Overtreding van deze verplichte vaarrichting wordt uiteraard ook door onze slimme meters gesignaleerd.

Dit jaar gaat ook Gemeente Leiden starten om het vaarverkeer op een aantal grachten en knooppunten nauwgezet in kaart te brengen. De robuuste meter signaleert vanuit welke richting een boot langs de meetsensor vaart. En deze slimme meter stelt ook meteen de grootte en vaarsnelheid vast en rapporteert deze aan het INSIGHTNOW portaal.

Slim combineren met geluidsmetingen
En voor gemeenten blijkt een zeer gewenste aanvulling inzicht hebben in herrieschoppers op het water die voor geluidsoverlast zorgen.
De voorbereidingen om de real-time informatie van de meters in ons INSIGHTNOW portaal te verrijken met geluidsmetingen èn een RFID identificatie, zijn bij ons in volle gang.

Wilt u meer weten over het monitoren van vaarverkeer? Neem contact met ons op en bel 071-711 4623.

Terug naar het overzicht

Contact

Adresgegevens

Munisense B.V.
Touwbaan 38, A0.08
2352 CZ Leiderdorp
Nederland