​ Munisense introduceert NB-IoT water meters

Geplaatst op 22 juli, 2018

​  Munisense introduceert NB-IoT water meters

Waterschap Rijn en IJssel gaat grondwaterniveaus meten met Munisense watermeters die werken via de NB-IoT infrastructuur van T-Mobile.

Het Waterschap Rijn en IJssel beheert het grondwater en oppervlaktewater in Oost-Gelderland, het zuiden van Overijssel en het zuidoosten van de Veluwe.
T-Mobile biedt als een van de eerste in Nederland landelijke dekking en waren nauw betrokken bij de integratie van NB-IoT in ons online platform.

Het NB-IoT communicatie protocol is onderdeel van 4G en is ideaal voor het monitoren van grondwater. Het NB-IoT protocol zorgt voor een veel betere bereikbaarheid op radiotechnisch moeilijk bereikbare plaatsen. DNB-IoT apparatuur kan namelijk met lagere signaalsterkte overweg ten opzichte van GPRS apparatuur. Voor de grondwatermeters, die vaak onder het maaiveld worden geplaatst, is NB-IoT dus ideaal. Een bijkomend voordeel is dat de meters dankzij NB-IoT nog minder stroom verbruiken en de batterij daardoor langer meegaat.

Deze maand zullen er 47 NB-IoT grondwatermeters actief zijn in het werkgebied van het Waterschap van zo'n 200.000 hectare verdeeld over 22 gemeenten. De grondwatermeters leveren ieder uur meetwaarden en verzenden deze real-time via het T-Mobile NB-IoT netwerk naar het Munisense cloud platform.

Dankzij de NB-IoT grondwatermeters krijgt het Waterschap gedegen inzicht in actuele grondwaterstanden. Eenvoudig, snel en real-time.

Publicatie op waterforum.nl

Terug naar het overzicht

Contact

Adresgegevens

Munisense B.V.
Touwbaan 38, A0.08
2352 CZ Leiderdorp
Nederland