Munisense goes Africa met Smart Parks

Geplaatst op 3 juli, 2019

Munisense goes Africa met Smart Parks

Smart Parks en Munisense hebben de eerste Munisense geluidsmeters toegevoegd aan de sensoroplossingen in een wildpark in Rwanda. Deze gloednieuwe geluidmeters uit de NP-serie meten continu het omgevingsgeluid in het park en leveren gedetailleerde realtime informatie. Het detecteren van geluid van voertuigen zonder tracker en geweerschoten in het park zal bijdragen aan de strijd tegen illegale jacht.

Geavanceerde geluidherkenning

Deze NP-serie geluidsmeters zijn door Munisense speciaal ontworpen voor automatische geluidherkenning.
Zo worden geluiden in de omgeving geïdentificeerd (niveau, tijdstip, geluidbron en locatie) en worden veelvoorkomende automatisch herkend.

Ook zal het luisteren naar de geluiden van het park dieper inzicht bieden in de biodiversiteit in het Afrikaanse wildpark. De geluidsmeters zijn uitgerust met audiostreaming en werken, zoals bijna alle sensoren in het park, op zonne-energie.

Smart Parks gebruikt sinds 2013 innovatieve sensortechnieken voor bescherming van bedreigde diersoorten, mens en milieu. Bewaking van de dieren in het wild is uitermate belangrijk om de veiligheid van verschillende diersoorten te garanderen. Om het risico van stroperij van grote groepen bedreigde zoogdieren zoals olifanten en neushoorns te verminderen wordt in het wildpark in Rwanda LoRa®-netwerktechnologie toegepast.

Het state-of-the-art LoRa-netwerk maakt de benodigde langeafstandscommunicatie in het gebied van meer dan 1000 km2 mogelijk. Daarnaast is het LoRa signaal door stropers bijna onmogelijk op te sporen.smart_parks_meter_in_mast.jpg#asset:1665:columnPhoto

24/7 online inzicht

Het Smart Parks communicatienetwerk verzamelt de gegevens van de geavanceerde sensoren die over het park zijn verspreid. De sensoren volgen het wild en toegangssensoren beschermen het gebied. In aanvulling leveren de Munisense geluidsmeters informatie over voertuigen zonder trackers en geweerschoten. Andere sensoren sturen realtime informatie over wegen, poorten, auto's, water, brandstoftanks en gebouwen die de operationele planning en het parkbeheer vereenvoudigen.

Alle sensordata wordt verwerkt in een eenvoudig te gebruiken webapplicatie. Deze applicatie geeft real-time informatie van alle sensoren in het park. Zo worden tienduizenden dieren, voertuigen en andere kritieke elementen met meer dan 140.000 locatie-updates nauwlettend gevolgd. Deze Situational Awareness speelt een zeer belangrijke rol bij het hedendaagse behoud van flora en fauna.


Beluister hier de eerste audioclip van een geluidsmeter uit het kamp in het Afrikaanse park: Soundclip Africa July 2 2019

smart_parks_birds.jpeg#asset:1653:columnPhoto

Meer weten over Smart Parks?

Bekijk het succesverhaal in Rwanda, waar het Smart Park-communicatie-, tracking- en beheersysteem is geïnstalleerd om mens en dier te beschermen. www.smartparks.org

Terug naar het overzicht

Contact

X

Wij staan voor u klaar

071-711 46 23

info@munisense.com