Fieldlabs Inbraakvrije Wijk

Geplaatst op 22 januari, 2020

Fieldlabs Inbraakvrije Wijk

Fieldlab Inbraakvrije Wijk

Samen met het Ministerie van Justitie & Veiligheid werkt Dutch Institute for Technology, Safety & Security (DITSS) aan de Fieldlabs Inbraakvrije Wijk. Deze richt zich op het terugdringen van het aantal woninginbraken.

De Fieldlabs Inbraakvrije Wijk is begin 2019 gestart met het testen van slimme armaturen op lantaarnpalen. Deze kunnen geluiden waarnemen en gedrag herkennen. Ze werken als slimme ogen en oren op straat. Hiermee krijgen we een beter inzicht in de (on)veiligheid.

De Munisense geluidssensoren - de slimme oren van Rotterdam-Lombardijen - zijn geïntegreerd in lantarenpalen op strategische plekken in de wijk.

Onze zeer gevoelige geluidssensoren geven continu informatie over allerlei mogelijk verdachte omstandigheden, naast het signaleren van panieksituaties op straat. De geluidssensoren herkennen met behulp van complexe algoritmen geluid dat afwijkt van het normale geluid op straat.

Munisense is er trots op dat haar technologie op een vernieuwende manier bijdraagt aan dit eerste Fieldlab om het aantal woninginbraken terug te dringen.

Terug naar het overzicht

Contact