Geluidsoverlast van zwerfgeluid

Geplaatst op 24 november, 2020

Geluidsoverlast van zwerfgeluid

Zwerfgeluid is geluid dat niet langdurig aanwezig is, maar wel vaak en met regelmaat. Bijvoorbeeld geluid dat afkomstig is van mensen op straat die joelen of schreeuwen. Zwerfgeluid kan ook een passerende auto zijn met luide muziek, al dan niet met de ramen open. Of een brommer of een motorfiets met een sportuitlaat die langs rijden.

Deze vorm van geluidsoverlast geeft vooral bij de bewoners van steden en dorpen veel hinder. De aanpak is lastig, er gelden tenslotte nauwelijks regels. Maar er zijn ontwikkelingen, zoals de proef met de akoestische flitspaal in Rotterdam.

De NSG organiseert op 26 januari 2021 een online bijeenkomst waar inzichtelijk wordt gemaakt wat er allemaal een rol speelt en hoe het staat met de diverse aspecten.

Doelgroep: Geluidsdeskundigen, Verkeerskundigen, Ruimtelijke ordenaars, Stedenbouwers, Gezondheidsmedewerkers, Bestuurders, Politici, e.d.

Ervaren sprekers presenteren voorbeelden, onderzoeken en ervaringen. Het doel van de middag is om tot informatie-uitwisseling te komen, meer achtergrondinformatie te verkrijgen over de problematiek en hoe het inzichtelijk gemaakt kan worden. En natuurlijk wat er aan kan worden gedaan. Daarom heeft de bijeenkomst een sterk informatief karakter.

Gekozen is voor inhoudelijk deskundige sprekers die in staat zijn de kennis en ervaringen goed over te dragen en op adequate wijze vragen te beantwoorden. Daarnaast wordt ruim gelegenheid geboden voor het stellen van vragen, discussie, uitwisselen van ervaringen en informeel overleg.

Voorlopig programma

13:00

Ontvangst

13:15

Zwerfgeluid, Joost Smiers (em. Prof. Politicologie)

13:45

Gedragsbeïnvloeding en bewustwording, Tjeerd Andringa (SoundAppraissal / RUG)

14:15

Hinder van piekgeluid, Peter van der Geer (Event Acoustics)

14:45

Pauze

15:00

Akoestische detectie, George Boersma (Munisense) / Peter Wessels (TNO)

15:45 ....

Handvatten voor de gemeente op het gebied van beleid en handhaving, Frank Akkermans (Gemeente Rotterdam)

16:15

Discussie

16:45

Einde bijeenkomst

Deelnemen aan deze interessante middag op 26 januari a.s.? Schrijf u nu in.

Terug naar het overzicht

Contact

Adresgegevens

Munisense B.V.
Touwbaan 38, A0.08
2352 CZ Leiderdorp
Nederland