Nieuwe WHO standaard voor uitgaansgelegenheden en evenementen

Geplaatst op 17 mei, 2022

Nieuwe WHO standaard voor uitgaansgelegenheden en evenementen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat wereldwijd meer dan een miljard jonge mensen het risico lopen op gehoorverlies als gevolg van blootstelling aan geluid in een recreatieve omgeving. En het risico op blijvend gehoorletsel als gevolg van onveilig luisteren is zowel vermijdbaar als kostbaar.

In het licht van deze groeiende dreiging hebben niet alleen regeringen, volksgezondheidsorganisaties maar alle betrokkenen bij de creatie, distributie en versterking van muziek, een zorgplicht bij het begrijpen van de geluidsniveaus waaraan mensen worden blootgesteld, èn het creëren van een omgeving die veilig luistergedrag mogelijk maakt.

Om dit aan te pakken heeft de WHO, als onderdeel van hun Make Listening Safe-initiatief, de wereldwijde standaard voor veilige luisterlocaties en evenementen ontwikkeld. Dit biedt een gemeenschappelijk begrip van veilig luisteren in uitgaansgelegenheden en evenementen.

De norm - zoals beschreven in de WHO publicatie - omvat slechts zes onderdelen, waaronder het hanteren van een strikte geluidslimiet en het continu monitoren (en meten) van het geluid.

Ons Horecasense systeem zorgt al jaren voor 'gehoor-veiligheid' in clubs, bars, evenementenlocaties en andere uitgaansgelegenheden zowel in Nederland als in België. In Leuven (B) zijn alle horeca ondernemers die versterkt geluid toepassen verplicht om het Horecasense systeem te gebruiken.

Wilt u ook meer weten over veilig geluid voor uw publiek? Wij vertellen u graag meer. Neem contact met ons op op +31 (0)71- 711 46 23.

Uiteraard hebben wij een informatieve website voor u ingericht. Hier kunt u ook al allerlei informatie hierover vinden: Horecasense

Horecasense sluit naadloos aan bij implementatie van de WHO standaard. Voor oor-veilige uitgaansgelegenheden en evenementen.

.

Terug naar het overzicht

Contact

Adresgegevens

Munisense B.V.
Touwbaan 38, A0.08
2352 CZ Leiderdorp
Nederland