Beheer grondwatermeetnetten Zaanstad en Vlaardingen

Geplaatst op 4 juli, 2023

Beheer grondwatermeetnetten Zaanstad en Vlaardingen

Zowel Gemeente Zaanstad als Gemeente Vlaardingen hebben onlangs de aanbestedingsopdrachten voor het beheer van haar grondwatermeetnetten gegund aan Inpijn Blokpoel Ingenieurs, nu bekend als SOCOTEC Geotechnics, en Munisense voor apparatuur en ICT. Deze opdrachten omvatten alle aspecten van peilbuismonitoring: dataverzameling, onderhoud van het meetnet, kwaliteitscontroles en visualisatie van de data in een gemeentelijk en publiek portaal.

Om te beginnen worden de in totaal zo'n 400 peilbuizen voorzien van telemetrie en uitgerust met autonome sensoren. Deze sensoren sturen via LTE-M meerdere keren per dag grondwaterstanden naar het portaal, waar de data onmiddellijk beschikbaar wordt gesteld voor beide gemeenten.

Dit biedt Zaanstad en Vlaardingen gegarandeerd diepgaand inzicht in de huidige situatie en langetermijntrends van de grondwaterkwantiteit, wat van belang is voor beleidsvraagstukken en -ontwikkeling.

Naast de status van de meetnetten en kwaliteitsborging van de grondwaterdata krijgen Vlaardingen en Zaanstad ook inzicht in vergelijkingen van resultaten, ruimtelijke verdeling, veranderingen in de tijd en andere analyses. Dit alles met een hoog niveau van databetrouwbaarheid en superieure datakwaliteit.

Terug naar het overzicht

Contact

Adresgegevens

Munisense B.V.
Touwbaan 38, A0.08
2352 CZ Leiderdorp
Nederland