Te luide voertuigen - aanpak door de G4-gemeenten

Geplaatst op 27 maart, 2023

Te luide voertuigen - aanpak door de G4-gemeenten

Van Carlo Schoonebeek verscheen in het Vakblad Geluid (nr. 1, maart 2023) een interessant artikel over de aanpak van te luide voertuigen door de G4 gemeenten.

Excessief geluid van luide motorfietsen en auto’s veroorzaakt veel overlast in de grote steden. De aanpak van dit soort geluidsoverlast is moeilijk, daarom zoeken de vier grote gemeenten (G4) naar nieuwe mogelijkheden om de overlast aan te pakken.

Bewoners die overlast ervaren van luide voertuigen vragen de gemeenten al lang om iets te doen aan de geluidsoverlast. De vereenvoudiging van de handhaving lijkt een eerste stap te zijn richting een effectieve aanpak van de overlast van te luide voertuigen.

Lees dit artikel in Vakblad Geluid nr 1 2023

Over de auteur: Ing. Carlo A. M. Schoonebeek, werkzaam als senior-beleidsmedewerker geluid bij Team Uitstootvrije Mobiliteit van Ruimte en Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam. Sinds 2009 betrokken bij beleidsontwikkeling en projecten op het gebied van geluid van onder meer het wegverkeer, het spoor en evenementen. Ambtelijk trekker van het gemeentelijk Actieplan Geluid.

Terug naar het overzicht

Contact

Adresgegevens

Munisense B.V.
Touwbaan 38, A0.08
2352 CZ Leiderdorp
Nederland