Munisense introduceert AI-gedreven netwerk voor geluidsmonitoring tegen geluidsoverlast

Geplaatst op 27 februari, 2023

Munisense introduceert AI-gedreven netwerk voor geluidsmonitoring tegen geluidsoverlast


Barcelona, ​​MWC – Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is geluidsoverlast de op een na belangrijkste bedreiging voor de gezondheid in stedelijke gebieden. Als reactie hierop is er Europese wetgeving ontwikkeld om de geluidsoverlast terug te dringen, maar deze bepalingsmethode staat ver af van de daadwerkelijke beleving van geluid door bewoners, wat leidt tot tijdrovende handhaving en onvoldoende inzicht voor beleidsmakers. Om dit probleem aan te pakken, introduceert Munisense met trots zijn geluidsmeetstations en -diensten, die een diepgaand inzicht bieden in geluidsbronnen door middel van schaalbare geluidsmonitoringnetwerken die elke geluidsbron lokaliseren en identificeren met behulp van AI/ML.

De geluidsmeetstations en -diensten van Munisense zijn geschikt voor uiteenlopende oorzaken van geluidsoverlast, zoals industrielawaai, verkeerslawaai (weg-, spoor-, luchtverkeer), bouwlawaai, windturbinelawaai, muziekevenementen, sportlawaai, uitgaansoverlast, enz.

Automatische analyse en conversie van de gegevens naar zinvolle realtime en historische informatie vullen de online dashboards en bieden bruikbare inzichten. De overlast kan via open data API's externe systemen triggeren, zoals verlichting, externe beeldschermen en videocamera's. Gemeenten, bedrijven en bewoners hebben continu en historisch inzicht in geluidsblootstelling, geluidskwaliteit, geluidsoverlast en gedetecteerde geluidsgebeurtenissen in hun omgeving, wat resulteert in een scala aan voordelen:

  • Klachten over geluidsoverlast in woningen snel oplossen tegen lage arbeidskosten
  • Verbetering van de handhaving tegen meer dan 40% lagere kosten
  • Bewustwording van geluidsoverlast creëren en zelfregulering mogelijk maken
  • Hoogwaardige feedback geven over de effectiviteit van beleidsmaatregelen
  • Bewoners begrijpelijk inzicht geven in de kwaliteit van hun geluidsomgeving en hen in staat stellen om mee te praten met de lokale overheid over verbeteringen in hun leefomgeving
  • Het faciliteren van sneller en goedkoper onderzoek door adviesbureaus door de permanente beschikbaarheid van meetgegevens
  • Stimulering van innovatie door beschikbaarheid van hoogwaardige data over geluidsgebeurtenissen via open data-interfaces

“Niet voor niets maken de grootste steden van Nederland en België, maar ook tal van adviesbureaus en bedrijven gebruik van de Munisense geluidsmeetdiensten. Zo krijgen ze grip op geluidsoverlast en verbeteren ze de kwaliteit van de leefomgeving, in samenwerking met hun bewoners", aldus een vertegenwoordiger van Munisense.

Het geluidsmonitoring netwerk van Munisense biedt de laagste eigendomskosten van permanente monitoringinfrastructuur (ZHAGA) en integreert privacybescherming (ISO 27001). Het systeem biedt realtime controle over geluidsoverlast en biedt open API's om geluidsgebeurtenissen te integreren in slimme stadsoplossingen.

We kijken ernaar uit om u deze week te ontmoeten op onze stand tijdens MWC-4YFN in Barcelona - Hal 8.1 D23.4

Terug naar het overzicht

Contact

Adresgegevens

Munisense B.V.
Touwbaan 38, A0.08
2352 CZ Leiderdorp
Nederland