Project Hollandse Luchten voegt geluidsmetingen toe aan luchtkwaliteitmetingen

Geplaatst op 6 februari, 2023

Project Hollandse Luchten voegt geluidsmetingen toe aan luchtkwaliteitmetingen

In het project Hollandse Luchten, een initiatief van de Provincie Noord-Holland, wordt luchtkwaliteit gemonitord. Binnenkort worden aan dit burgerplatform voor kennis voor een gezonde leefomgeving geluidsmetingen toegevoegd.

Tijdens de bijeenkomst met bewoners uit de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren (BEL) en gemeente Gooise Meren werd door Merel Ursem van Sound Appraisal informatie gegeven over het belang van een gezonde geluidsomgeving en werden GLIMI en de GLIMI-methoden uitgelegd.

De soundscape benadering, waarbij objectieve metingen worden gecombineerd met subjectieve data en waarin beleving voorop staat, werd uitgelegd. Bewoners kregen de mogelijkheid om te beslissen waar de Munisense geluidsmeters zouden moeten komen en konden zij met elkaar in gesprek over vragen en zorgen over geluid in hun woonomgeving. Deze interactie leverde interessante en relevante meetlocaties op.

De bewoners waren erg enthousiast over GLIMI! Zodra de geluidsmeters zijn geïnstalleerd - mogelijk al in maart - kunnen bewoners 24/7 via het GLIMI platform hun geluidsbeleving melden. Daarbij worden in mei luisterwandelingen georganiseerd waarna in juni de evaluatie volgt.

Meer weten over het project Hollandse Luchten?

Terug naar het overzicht

Contact

Adresgegevens

Munisense B.V.
Touwbaan 38, A0.08
2352 CZ Leiderdorp
Nederland