Vlaamse aanbesteding De Oorzaak

Geplaatst op 11 januari, 2024

Vlaamse aanbesteding De Oorzaak

Wat een fantastisch begin van 2024, dat onze apparatuur en portal, via onze partner in België, Akron, voor het prachtige Vlaamse project "De Oorzaak" zijn geselecteerd.

Doorslaggevende factor was met name de kwaliteit van onze betaalbare én schaalbare geluidmonitoring systemen en het bijbehorende platform, met ondersteuning voor alle belangrijke geluidparameters en geluidherkenning!

Het komend jaar wordt de kwaliteit van de geluidsomgeving (realtime) gemeten, op maar liefst 2400 locaties in Antwerpen, Gent en Leuven.

Men zal ontdekken wat de geluidbelasting is, welke geluiden we dagelijks horen, waar ze het luidst klinken, welke als meest hinderlijk worden ervaren en wat de impact ervan is op onze gezondheid.

Het is het grootste geluidsonderzoek in België (en Europa), genaamd "De Oorzaak", een initiatief van De Morgen, Universiteit Antwerpen en het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

Op de website van De Morgen wordt dit Vlaamse burgerwetenschapsproject uitgelegd. Een waardevol initiatief dat zeker navolging verdient in Nederland.

Vanuit inzicht grip op de belangrijke gezondheidsfactor (omgevings-)geluid.

Terug naar het overzicht

Contact

Adresgegevens

Munisense B.V.
Touwbaan 38, A0.08
2352 CZ Leiderdorp
Nederland