Gezonde Scholen project Amsterdam

Geplaatst op 1 februari, 2016

De gemeente Amsterdam heeft de ambitie om alle scholen in Amsterdam gezond te maken ten aanzien van zowel het binnenmilieu als het energiegebruik en de toepassing van duurzame energie. Het positieve effect van een een gezond, ‘fris’ binnenklimaat op de leerprestaties van kinderen is door onderzoek en ervaringen van schoolbesturen aangetoond.

Voor prioritering van de 90 bestaande schoolgebouwen die gemeente in de periode 2016-2018 ook nog wil aanpakken is gekozen voor de inzet van 120 Munisense binnenklimaatmeters bij 167 scholen voor primair onderwijs en bij 90 scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs.

Inzicht en analyse
Het Munisense systeem bestaat uit het INSIGHTNOW™ netwerk, makkelijk plaatsbare, draadloze binnenklimaatmeters, en het INSIGHTNOW™ cloud platform, waar de meters alle meetdata real-time naartoe sturen.

De parameters die door deze nieuwe generatie online Munisense binnenklimaatmeters (model CS4) worden gemeten zijn temperatuur, luchtvochtigheid en CO2. Deze waarden geven een goed beeld van de luchtkwaliteit. De meetdata van alle meters is, na identificatie en filtering en eventueel na correlatie en validatie met meteogegevens, via smartphone, tablet of webbrowser beschikbaar voor uitgebreide analyse, visualisatie en rapportages in het INSIGHTNOW™ platform.

Evaluatie knelpunten
Per schoolgebouw worden meters in klaslokalen geplaatst die 24 uur per dag de CO2, luchtvochtigheidsniveaus en temperatuur registreren.
De meetdata in het INSIGHTNOW™ platform wordt door experts geanalyseerd. Deze experts, ingezet door de gemeente Amsterdam, brengen op basis van de resultaten advies uit aan de gemeente en scholen over maatregelen voor verbetering.

Fris en schoon werkklimaat
Ook op de werkplek zijn klachten van werknemers vaak aanleiding voor onderzoek naar binnenklimaat. Hoofdpijn, vermoeidheid, irritatie van ogen en luchtwegen en een bovengemiddeld ziekteverzuim zijn veelgehoorde klachten. Het is zaak om gezondheidsrisico’s tot een minimum te beperken. Daarvoor is het in kaart brengen van de situatie op de werkplekken een belangrijke eerste stap.

Wilt u meer weten over het binnenklimaat in schoolgebouw(en), hotel of kantorencomplex? Lees meer bij binnenklimaat of bel voor de mogelijkheden om te komen tot optimale prestaties in een fris en schoon binnenklimaat.

Terug naar het overzicht

Contact

Adresgegevens

Munisense B.V.
Touwbaan 38, A0.08
2352 CZ Leiderdorp
Nederland