Een frisse neus op het kinderdagverblijf

<< BackGeplaatst op 2018-01-22


Een pedagogisch medewerker die met een kind op de arm een CO₂-meter probeert uit te lezen, dat kan toch niet? En toch gebeurt dit sinds in april 2017 de strengere eisen voor luchtkwaliteit en ventilatie in de kinderopvang ingingen. Kinderdagverblijven moeten voorzien in een goed systeem van aan- en afvoer van lucht. Dit vergroot de druk op de medewerkers die met handmeters meerdere keren per dag CO₂-waarden controleren en hiervan handmatig lijsten bijhouden.

Dat kan veel makkelijker, vinden we bij Munisense. Onze meters meten, registreren, monitoren en ontzorgen.

De voor online meten geschikt gemaakte SenseAir-meters doen echt alles zelf. Ze registreren naast CO₂-waarden desgewenst ook temperatuur en luchtvochtigheid. Alle meetwaarden worden continu en automatisch verzonden naar de online portal. Daarin kan iedereen die daartoe bevoegd is real time de metingen op een gebruiksvriendelijke manier in overzichtelijke weergaven aflezen.

Meten is weten

Al voor een paar honderd euro hangt er een draadloze meter aan de muur. En die is meteen klaar voor gebruik. De gekalibreerde meters zijn stabiel en kennen door de continue registratie van meetwaarden geen uitslaande pieken, wat de betrouwbaarheid van metingen ten opzichte van handmeters enorm vergroot. Onze meters zijn al op meer dan vierhonderd kinderdagverblijven en scholen bewezen effectief.

Onnodige investeringen voorkomen

Voor het project Gezonde Schoolgebouwen in Amsterdam plaatsten we bij 360 scholen onze binnenklimaatmeters. Naast het bieden van een betaalbare en ontzorgende oplossing bleken de meters direct ook onnodige investeringen in ventilatie- en verwarmingssystemen te voorkomen. Onderhoud kan dankzij het historisch inzicht in de meetwaarden namelijk worden ingepland wanneer het écht nodig is, in plaats van domweg periodiek filters of roosters te vervangen.

Ontzorgen en overtuigen

Het meetsysteem verlicht niet alleen de dagelijkse druk op de pedagogisch medewerkers, het biedt hoofdkantoren de mogelijkheid om het binnenklimaat van een locatie op afstand te beheren. Tegelijkertijd is de geavanceerde meter een mooie USP voor kinderdagverblijven, die ouders hiermee kunnen overtuigen om hun kinderen juist daar op de opvang te doen vanwege het gezonde klimaat.

Overtuigd door ons verhaal? Vraag een (vrijblijvende) offerte op.

Meer weten? Kijk hier.Over deze weblog

Dit is het Munisense blog waarmee wij u willen inspireren en informeren over interessante projecten of technologieën die door ons worden geïmplementeerd.

Contact

X

Wij staan voor u klaar

071-711 46 23

info@munisense.com